SVENSK PADEL
Padelmatch en härlig sommarkväll på Söderpiren padel i Halmstad.
Foto: Peter Gereny
Svensk Padel

Sveriges första mixed-SM arrangeras i sommar: "Padel har så många dimensioner"

ANNONS

I sommar skrivs historia när Sveriges första mixed-SM avgörs. Tävlingen arrangeras under det nya evenemanget Pad(d)elfest som Destination Halmstad står bakom. 

I början av juli arrangerar Destination Halmstad ett nytt evenemang, Pad(d)elfest. Det blir en mix av padel, paddel (paddlas i kanot och rodd) och paddle (Stand Up Paddle). 

“Som besökare ska du kunna slå en serv på padelbanan efter frukosten, paddla SUP efter lunch och avsluta dagen med en kanottur innan middagen”, skriver Destination Halmstad som är en del av Halmstad Kommun i ett pressmeddelande. 

Sveriges första Mixed-SM

Sveriges första sanktionerade Mixed-SM arrangeras under evenemanget och spelas utomhus den 6-8 juli på HBK Padel vid Örjans vall. 

– Mixed-SM har aldrig spelats tidigare och upplägget med att SM spelas på Halmstad Pad(d)elfest som arrangeras av Destination Halmstad, känns oerhört inspirerande säger Mats Harich på Svenska Padelförbundet.

Tävlingen kommer att bestå av 32 lag och för publiken är det en fri entre under hela evenemanget. Arrangörerna hoppas på en folkfest som blir ihågkommen länge. 

– Padel har ju så många dimensioner, nu samlar vi ihop det och toppar med Sveriges första mixed-SM i padel, säger Karolina Davidsson, vd för Destination Halmstad AB.

Evenemanget kommer också erbjuda pad(d)elaktiviteter av olika slag för alla besökare. 

Läs hela pressmeddelandet


ARKIV: Galna bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: