SVENSK PADEL
Svensk Padel

Förbundet avslöjar prislappen för SPT-rättigheterna: ”Dryg miljon”

ANNONS

Streamingtjänsten Padel-Television äger rättigheterna för Swedish Padel Tour och SM. Nu väljer Svenska Padelförbundet att avslöja kostnaden för rättigheterna inför ett nytt avtal. 
“Padel-Television har köpt sändningsrättigheterna till ovanstående tävlingar (SPT och SM) för drygt en miljon kronor per år", skriver Svenska Padelförbundet.

Padel-Television sänder Swedish Padel Tour för tredje säsongen. Kontraktet med Svenska Padelförbundet går ut i årsskiftet. Nu avslöjar Svenska Padelförbundet information om kostnaden på avtalet. 

“Padel-Television har köpt sändningsrättigheterna till ovanstående tävlingar (SPT och SM) för drygt en miljon kronor per år. "Avtalet är treårigt och är tecknat till årsskiftet 2023/2024”, skriver Svenska Padelförbundet på deras hemsida.  

Inför nästa säsong av Swedish Padel Tour kommer förbundet att inleda en anbudsprocess om ett nytt kontrakt. 

“Svenska Padelförbundet kommer att anlita en extern professionell aktör i processen för att säkerställa bästa möjliga helhetslösning”, skriver Förbundet på deras hemsida

Finansiera och utveckla verksamheten

“Värdet på sändningsrättigheterna innebär att Svenska Padelförbundet ytterligare kan finansiera och utveckla verksamheten – det handlar om landslagen, prispengar i SPT-racet, stöd till barn- och ungdomssatsningar och föreningsstöd”, skriver Svenska Padelförbundet. 

Läs hela inlägget från Svenska Padelförbundet


TV: Ida Jarlskog briljerar på SPT 2 2022. 

Foto: Padel-Televison.

Den här artikeln handlar om: