Svensk Padel

Profilen köper tillbaka Every-hallar: ”Ny era för padeln”

ANNONS

Nu är papperna påskrivna. Padelprofilen Andreas Ehrnvall köper tillbaka 80 procent av hallarna i Uppsala Padelcenter AB och Every Padel i Västerås AB från Everysport Group. Ytterligare option finns att förvärva resterande 20 procent.

Nu är det klart att Everysport Group AB tecknat ett avtal om avyttring av 80 procent av aktierna i dotterbolagen Uppsala Padelcenter AB och Every Padel i Västerås AB med hallarna i .
Priset uppgår till totalt 12,5 mkr och erläggs 1mkr kontant och resten genom en säljrevers som en amortering över fem år. Tillträdesdagen är 1 april 2023.

I ett pressmeddelande berättar Hannes Andersson, vd för Everysport Group mer om affären:

Vi fortsätter att genomföra strategiska beslut som skapar förutsättningar för långsiktig tillväxt och aktieägarvärde. Affären frigör resurser och möjliggör ett större fokus på vår prenumerationsbaserade kärnaffär, som uppvisade stark tillväxt under 2022. Översynen inom Every Padel fortskrider även framåt genom optimering av kvarvarande anläggningstillgångar.

Bakgrunden till affären är det förändrade marknadsläget och att skapa möjligheter för koncernen att fortsätta växa. Företaget inledde under förra året en strategisk översyn av affärsområdet Every Padel.

För PadelDirekt kommenterar Andreas Ehrnvall affären: 

— Nu börjar en ny era för padeln. Den här satsningen kommer drivas med en lokal entreprenöranda. Vi vill växa i Mälardalen och vara det självklara valet för både padelspelare, folk som vill träna, föreningar och skolor i närheten. 

Han fortsätter:

— Det är perfekt att ha kvar Everysport som partner på 20 % i bolaget. De är experter på kommunikation och digitala tjänster. De kan nu fokusera på den delen medans vi driver hallarna. Vi kommer optimera hallarna och utöka verksamhetens områden på varje ställe. Vi vill bli ett nav för träning och hälsa, inte bara padel. 

Anläggningarna som omfattas i affären är Fyrislund, Librobäck, Hälla och Kopparlunden.



 


Arkiv: Vinner Malmö Padel Open – efter briljanta blocken
 

Den här artikeln handlar om: