Foto: Johan Lilja
World Padel Tour

Amanda Girdo är tillbaka på banan — spelar WPT-kval med Helena Wyckaert

ANNONS

Amanda Girdo är tillbaka på banan och spelar WPT-kval med Helena Wyckaert. 
“Jag vet att tävlingsdjävulen inom mig är redo!”, skriver Amanda Girdo.

Amanda Girdo, 81:a på WPT-rankingen har fått skjuta upp sin säsongspremiär på grund av smärtor i fötterna.

Men nu är hon tillbaka och spelar sitt första WPT-kval för året i början av nästa vecka, till Granada Open. 

“Det ska bli väldigt roligt. Att tävla är det moment som jag tycker är absolut roligast så det har jag saknat. Jag vet att tävlingsdjävulen inom mig är redo!”, skriver Amanda Girdo till PadelDirekt.

Spelar internationellt med Helena Wyckaert

Amanda Girdo kommer att spela med belgiskan Helena Wyckaert (94). Paret briljerade på svensk mark och vann SPT-finalen i fjol. På måndag spelar paret WPT-kval. 

“Det ska bli jätteroligt. Vi hade planer redan i slutet av förra året att testa att köra med varandra detta år, så det ska bli roligt att äntligen få chansen att se hur vi presterar internationellt”, skriver Girdo. 

Vad tror du ni kan åstadkomma tillsammans? 
“Jag försöker gå in med förväntningarna att vi ska ha kul och tänka tillbaka till de tävlingar vi spelat tidigare. Jag vet att vi är ett bra team och förlitar mig på det, så jag ser fram emot att se vad vi går för. Vi båda vet också hur förutsättningarna ser ut så vi har sagt till varandra att vi först och främst ska ha roligt denna tävling”.

WPT-kvalet till Granada Open drar i gång på lördag för herrarna och måndag för damerna. Amanda Girdo och Helena Wyckaert möter Ana Varo och Nicole Traviesa i första omgången.


TV: Amanda Girdo knackar ut bollen på EM-kvalet i Derby. 

Foto: Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: