Montage: Erik Vässmar och PadelDirekt
Svensk Padel

Jättetalangen Hylander: "Tjatat på Antonette — glad att hon vill spela med mig"

ANNONS

Jättetalangen Tea Hylander har inlett säsongen starkt och spås en lovande framtid. I en stor intervju med PadelDirekt berättar Hylander om samarbetet med Antonette Andersson, padelsatsningen och VM-målet. 

Tea Hylander 18, stod för starka prestationer under fjolåret. I Junior-SM tog hon silver och i Senior-SM tog hon sig bragdartat till en kvartsfinal. 

Hon var också en väldigt viktigt del i ungdomslandslagets EM-silver. Tidigare i år prisades hon som årets Junior på Padelgalan. I årets andra SPT-deltävling förra helgen spelade hon med veteranen Antonette Andersson.  

— Jag tycker det har gått framåt. Jag är extremt glad att Antonette äntligen vill spela med mig, för jag har tjatat på henne ett tag. Nu frågade faktiskt hon mig och det är klart att jag säger ja, direkt, säger Tea Hylander.

Hon fortsätter: 

— Det är årets junior som spelar med årets veteran. Så det är kul, men jag märker att hon har varit med länge och hur lugn hon är på banan. Hon har gjort detta förr och är aldrig stressad. Hon kan liksom lugna ner mig på banan när jag är stressad eller nervös. Det är så skönt att ha en sån säker spelare bredvid sig.

Känner du att du lär dig mycket från henne?
— Ja, men det är klart jag gör. Hon lär mig spelet, hur man kan läsa spelet bättre. Jag följer ju efter henne. Om hon bygger upp spelet så får jag det ganska lätt att kunna avgöra. Även rutiner, skulle jag vilja säga. Alltså innan match, efter match, vad vi ska äta. Hon agerar lite mamma-typ.

"Antonette hjälpte mig jättemycket"

Trots den unga åldern har Tea Hylander hunnit delta i många SPT-deltävlingar. I Eskilstuna förra helgen lyckades stjärnskottet och veteranen ta sig till en kvartsfinal. Hylander berättar för PadelDirekt om hennes största utveckling det senaste året.

— Jag skulle säga det, mentala eftersom det är en mental sport. Du måste kunna vinna de viktiga bollarna och ta dig igenom en lång match. Det handlar om att vara stark mentalt och kunna vilja vinna.  

Hon fortsätter: 

— Jag var väldigt rädd att förlora men med tiden har jag märkt att jag behövde ändra min inställning. Antonette hjälpte mig jättemycket med det mentala i början, för att komma igång direkt med huvudet och även våga ta chanserna, säger Hylander.  

Mål med säsongen?
— Jag har ganska höga förväntningar, nu när jag spelar med Antonette. Eftersom hon är en duktig spelare och jag tror hon också har höga förväntningar. Vi ska komma längre på SPT, det har alltid tagit stopp i andra rundan men det är jag inte nöjd med längre. Jag tror att vi kommer komma längre på SPT. Sen vet jag att det kommer vara ett VM med juniorlandslaget under hösten och det ser jag väldigt mycket fram emot detta år. 

Nu väntar en spännande säsong för stjärnskottet. Hon berättar att hon vill träna och tävla internationellt men att det inte alltid är lätt att få till. 

— Man vill såklart åka till Spanien och träna men det är inte jättelätt att få ihop det. Jag har snackat lite med Antonette och om det kommer en (WPT/FIP) i närheten, så kommer vi försöka spela den, säger Tea Hylander avslutningsvis. 


ARKIV: Tea Hylander för två år sedan

Den här artikeln handlar om: