Svensk Padel
På bilden: Fredrik Nordin & Baharak Soleymani/Maria Picio.
Foto: Viktor Andersson och Bildbyrån (montage).
Svensk Padel

Två av sex FIP Rise-tävlingar i Sverige kommer ha damer: ”Tråkiga sanningen”

ANNONS

Sedan tidigare är det klart att FIP Rise-touren kommer till Sverige med sex stopp under året och Studio Padel är med och sänder. Tanken är att två av de sex stoppen ska ha damturneringar. De ska äga rum i Borås men konkursen med Padel Arena Borås har nu orsakat problem för den nya touren i Sverige. 

Planen är att säsongen ska innehålla två damturneringar och att dessa ska ske i Borås. Konkursen med Padel Arena Borås innebär nu att Fredrik Nordin från Studio Padel följer utvecklingen noggrannt med vad som händer med hallen:

Vi väntar på utgången hur det går med Borås. Än är inte sista ordet sagt. Jag har en stark magkänsla av att det kommer lösa sig och att det snart kommer nyheter därifrån. Men om det inte går att lösa så kommer vi titta på hallar som kan ersätta. Det är inte förräns i maj så det finns tid fortfarande, säger Fredrik Nordin till PadelDirekt.

Av sex FIP Rise-tävlingar i Sverige kommer bara två att innehålla damklasser. 

— Det här handlar så klart om vilka hallar som finns att tillgängliga. Det är inte alla som kapacitetsmässigt fixar både en herr- och damturnering under sanna helg. Ekonomin är tuff för många hallar därute, många ser om sitt eget hus. Den tråkiga sanningen är att det är lättare att få sponsorer till herrarna.

Planen är att två av de sex tävlingarna ska ha damturneringar men Fredrik Nordin vill lämna dörren öppen för att det kan bli fler. Från och med 2024 är förhoppningen att damerna ska vara inkluderade i alla turneringar. 

”Jag tänker att 2023 får vara testperiod”

Att touren inte är så välkänd i Sverige gör att vissa utmaningar medföljer enligt Nordin: 

— Jag tänker att 2023 får vara testperiod för dessa tävlingar eftersom många inte har koll på vad FIP Rise är. Många vet inte vad de har sajnat upp för. Det blir också lättare att få till sponsorer när tävlingen blir mer känd i Sverige.

Han fortsätter: 

— Spelarna har så klart stenkoll och långsiktigt tror jag verkligen det här är framtiden för svensk padel. Det ska bli skitspännande och jag tror verkligen på det här. Jag utlovar massa nytt i studion inför turneringarna, vad vill jag inte avslöja ännu


Arkiv: Coello med makalös räddning: "Det är inte möjligt"
 

Den här artikeln handlar om: