Svensk Padel
Jose Solano & Daniel Windahl.
Foto: Premier Padel.
Internationell padel

Windahl vidare på WPT efter kross — nu väntar Yanguas

ANNONS

Daniel Windahl har tagit ytterligare en seger i en huvudturnering på World Padel Tour — och det med besked. 
Tillsammans med Jose Solano besegrades 54-rankade Alvaro Cepero och Arnau Ayats (68) med klara 6-3, 6-0. Det hela var över på mindre än en timme.

Daniel Windahl fortsätter att visa fin form i inledningen av årets padelsäsong. Sveriges bäste tog med sig segern från Toyota Open i Sverige tillsammans med Simon Vasquez och körde över motståndet i den första omgången WPT Reus 500.

Matchen tillsammans med Jose Solano mot Alvaro Cepero och Arnau Ayats får på förhand anses som en jämn batalj men när det hela var över hade Windahl/Solano vunnit sex av nio games och 54 av 77 poäng. Paret tog också vara på sina möjligheter och vann fyra av fem breakbollar. 

I åttondelsfinalen väntar det nybildade paret Momo Gonzalez/Mike Yanguas. Gonzalez/Yanguas, som efter att en stor del av världseliten valt avstå den här turneringen, är förstaseedade. 

Matchen Solano/Windahl mot Yanguas/Gonzalez kommer definitivt att präglas av en igenkänning bland spelarna. Windahl och Yanguas spelade under en hel säsong tillsammans på Euro Finans Invitational i Sverige. Solano/Yanguas är också i ett liknande ålderspann, Solano, född 00 och Yanguas, född 02.

Matchen spelas på centercourten. 


ARKIV:

Den här artikeln handlar om: