Foto: Bildbyrån
Swedish Padel Tour

Stjern och Bonfré vinner SPT2 och tar revansch: "Jätteroligt"

ANNONS

Viktor Stjern och Pierre Bonfré vinner SPT2. Stjärnparet tar revansch på Daniel Appelgren och Cayetano Rocafort med finalresultatet 4-6, 6-2, 6-2.

Årets andra deltävling av Swedish Padel Tour är färdigspelad i Eskilstuna. Viktor Stjern och Pierre Bonfré stod för en imponerande insats under finaldagen på STIGA Sports Padel Center. 

I semifinalen mötte paret Ricardo Martínez och Guillermo Puncernau. Bonfre och Stjern räddade fyra matchbollar emot sig och lyckades ta en plats i finalen. 

Finalmotståndet var andraseedade Cayetano Rocafort och Daniel Appelgren. Paren möttes tidigare i år då Rocafort och Appelgren vann och tog hem SPT1 efter en lång tre-setare.

Intensiv kamp

Dagens final började jämnt och blev definitivt en intensiv kamp. Appelgren och Rocafort började att breaka men Stjern och Bonfre utjämnade. Vid 4-4 vann det spansksvenska-paret ett viktigt break och kunde sedan serva hem första set i en Golden Point. 

I andra set vann Stjern och Bonfre ett tidigt break vilket sedan resulterade i setvinst med 6-2.

Ett tredje set skulle återigen avgöra kampen mellan paren. Stjern och Bonfre vann en viktig Golden Point fram till 3-1. Motståndarna hade chansen att breaka tillbaka i gamet efter men det förstaseedade paret var starkare. Viktor Stjern och Pierre Bonfre vann matchen med 6-2 i avgörande set och tog hem årets andra SPT-deltävling.

— Det var jätteroligt. Efter första trodde jag inte att vi skulle vinna i dag. Det kändes som vi var trötta och slutkörda mentalt. På något sätt lyckades vi hitta någonting att jobba med, säger Pierre Bonfré till Padel-Television efter vinsten. 

SPT3 spelas i början av maj.


ARKIV: Matchbollen i finalen av SPT Masters 2022

 Foto: Padel Television. 

Den här artikeln handlar om: