Foto: Erik Nilsson
Swedish Padel Tour

Räddade matchbollar och vann — till final

ANNONS

Under förmiddagen avgjordes herrsemifinalerna i SPT2. Viktor Stjern och Pierre Bonfre hade flera matchbollar emot sig men lyckades vända och ta finalplatsen.

Årets andra deltävling av Swedish Padel Tour närmar sig ett slut på STIGA Sports Padel Center i Eskilstuna. 

Under förmiddagen spelade Viktor Stjern och Pierre Bonfré mot spanjorerna Ricardo Martinez och Guillermo Closa Puncernau.

I första set var det helspanska paret starkast och vann med 6-3. Andra set gick till Stjern och Bonfre som vann med 6-2.

Räddade fyra matchbollar

Ett tredje set skulle avgöra vilket par som skulle ta finalplatsen. Setet blev minst sagt jämnt och intensivt. Vid 5-4, 0-40 hade spanjorerna fyra matchbollar men Stjern och Bonfre klarade av det nästan omöjliga och tog setet till en 5-5-ställning. 

Svenskparet fortsatte att vinna poäng och hade fyra breakbollar direkt efter utjämningen. Men den här gången var det Martinez och Puncernau som räddade viktiga bollar. Setet avslutades i ett tiebreak, där Stjern och Bonfre till slut stod som vinnare med resultatet 7-5.

Repris av SPT1-finalen väntar

I den andra semifinalen lyckades Cayetano Rocafort och Daniel Appelgren besegra Linus Frost och Johan Fors med 6-2, 6-3. Nu väntas en final som spelas på STIGA Sports Padel Center i Eskilstuna kl 16:00.


ARKIV: Se välspelade bollen från SPT förra året.

Den här artikeln handlar om: