World Padel Tour

Efter domarskandalen: WPT-bossen kräver Galans avgång som ordförande i PPA

ANNONS

WPT-promotorn Lisandro Borges anklagar nu Ale Galan hårt efter domarskandalen i finalen av World Padel Tour Open i Chile. 
I ett utlåtande, som PadelDirekt tagit del av, kräver Borges att spelaren ska avgå som president i PPA och kräver sanktioner mot spelaren. 

Efter den märkliga finalen av Chile Open, där Agustín Tapia och Arturo Coello var tvungna att vinna över Juan Lebrón och Ale Galán två gånger, har världens nummer ett fått mycket kritik.

Alejandro Galán, som var den som klagade efter domarfelet, var kritikernas tydliga måltavla och utsattes för alla möjliga förebråelser via sociala medier.

En av dem som uttalar sig om detta är den argentinske promotorn för World Padel Tour, Lisandro Borges, som Galán redan har haft konflikter med efter att världsettan hoppade av La Rioja Open på grund av skada.

Borges tar nu tillfället i akt och anklagar Galán hårt, och kallar honom för "osportslig" och oseriös.

PadelDirekt internationella systersajt, Padel Alto, var först med att berätta om nyheten. 

”Avskedad i brådskande ordning”

Borges kräver sanktioner mot det spanska paret:

”Padel är en gentlemannasport. Det de gjorde är oacceptabelt ur alla synvinklar. De bör bestraffas och bötfällas för ett sådant olämpligt beteende som bara försökte förstöra en spektakulär turnering”, säger han i ett pressmeddelande.

Dessutom uppmanar han PPA:s medlemmar (herrspelarnas association) att vidta åtgärder och begär att Galán ska avsättas som president för föreningen.

”Låt Alejandro Galán skyndsamt avskedas från sin position i PPA. En förening som försöker föra samman spelarna, förena dem, kan inte ha en ordförande som representerar dem och som (redan vid flera tillfällen) har gjort sig skyldig till saker som strider mot fair play, sportslig lojalitet och ond tro", förklarade Borges.

Borges är WPT-promotor för samtliga tävlingar i Sydamerika. Igår tvingades Juan Lebron bryta kvartsfinalen av Paraguay Open efter skada. 

PadelDirekt söker en kommentar från Ale Galan. 

Den här artikeln handlar om: