Foto: Erik Nilsson
Swedish Padel Tour

Lister och Picio klara för semifinal efter rysare — "Frustrerad men stolt"

ANNONS

Årets andra deltävling av Swedish Padel Tour pågår för fullt i Eskilstuna. Under eftermiddagen avgjordes damernas kvartsfinaler. Cornelia Lister och Maria Elisa Picio är klara för semifinal efter vinsten över Antonette Andersson och Tea Hylander med 6-4, 3-6, 7-6.

Under helgen förgylls Eskilstuna av Swedish Padel Tour. Många padelintresserade är på plats på STIGA Sports Padel Center. 

Semifinal-seedade paret Cornelia Lister och Maria Picio vann över Julia Gustafsson och Thilda Danielsson med 6-1, 6-3 i åttondelsfinalen. 

I kvartsfinalen stod det nybildade paret Antonette Andersson, 49 och Tea Hylander, 18 på andra sidan nätet.  

Avgörande setet blev otroligt spännande

I första set var Lister och Picio starkast och tog hem setet med 6-4. Det andra setet gick till Andersson och Hylander med 6-3.  

Matchens avgörande set blev otroligt spännande. Andersson och Hylander inledde starkt och tog sig fram till en 4–0-ledning. Men Lister och Picio hittade tillbaka till 4-4. Lister och Elisa Picio hade matchboll vid 6-5, 40-40 men det nybildade-paret löste ett tiebreak. 

Efter 2 intensiva timmar stod tillslut Cornelia Lister och Maria Elisa Picio som vinnare och är klara för semifinal. 

“Frustrerad men stolt”

— Jag känner mig frustrerad men stolt. Det var ju en sjuk vändning vi hade och för det är jag väldigt stolt. Både över mig och Maria, att vi lyckades ändå tända till från 0-4 till 6-5 och sen vinna i tiebreak, säger Cornelia Lister till PadelDirekt efter vinsten.

Hon fortsätter:

— Det var väldigt frustrerande för vi spelade väldigt bra i första set. Sen blev det ett helt annorlunda spel och då fick vi börja om från grunden och bara in och kriga istället. Det var två helt olika matcher i första set jämfört med andra och tredje set.

I semifinalen möter paret Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog.

Hur laddar ni om till semifinalen i morgon?
— Ja men, både jag och Maria har med oss våra egna fysios till den här tävlingen, så det var ju väldigt lämpligt. Vi båda har haft behandling både efter första matchen och den här. Nu är jobbet klart. Nu är det att köra bilen hem två timmar och sen komma tillbaka i morgon, säger Lister.  


Arkiv: Padel på högsta nivå: "Vad är det för bollar vi får se?"

 

Den här artikeln handlar om: