Jesper Hussfelt och Andreas Ehrnvall
Foto: Montage
Svensk Padel

Efter mediakritiken från Vasquez: ”Han borde fokusera på padelbanan”

ANNONS

Jesper Hussfelt och kollegan Andreas Ehrnvall ger i det senaste avsnittet av deras podcast "Mr Padel" deras syn på kritiken som Simon Vasquez har riktat mot padelmedia senaste tiden. Som i grunden handlar om att reportrar bevakar matcher de inte har varit på plats på.

Simon Vasquez spelade sin största match nyligen när han hade kvalat in till en huvudturnering på WPT för första gången. Det blev en förlust men i hans egen podcast “Padel med proffset och jag” riktade han kritik om hur padelmedia har skött hans matchbevakningar genom att till exempel inte vara på plats.

Den här kritiken väcker känslor. I det senaste avsnittet av Mr Padel som Jesper Hussfelt har med kollega Andreas Ehrnvall utvecklar duon hur de ser på Vasquez kritik om padelmedia.

— Jag har själv åkt runt och rapporterat på några kvalturneringar när jag bodde i Spanien.
Det är som Andréas Johansson beskriver det, en djungel. Det är ingen där, det är bara närmast sörjande och det är kallt. Man kommer knappt in i de här hallarna. Det är lätt att glömma bort att padel är fortfarande en väldigt liten sport ute i världen, säger Hussfelt.

— Jag tycker Padelfeber och PadelDirekt ska ha en eloge för att de har skrivit om de här matcherna och gett spelarna och även sporten så mycket uppmärksamhet som de fått, även fast de inte har varit på plats, fortsätter Hussfelt.

— Vilka nyhetssajter har ens en den ekonomin att åka runt i Europa? fyller kollega Andreas Ehrnvall i.

Alternativa lösningen 

Duon fortsätter i att spekulera vad alternativet skulle vara, om Simon Vasquez skulle tycka det vore bättre om man tog bort bevakningen av dessa matcher:

— Men Simon kanske tycker det är bättre att man inte skriver ett skit om det här kvalmatcherna? Jag har svårt att tro att Simons sponsorer skulle tycka om den lösningen, fortsätter Hussfelt med.

— Vi vill inget annat än att Simon ska fortsätta att lyckas som spelare. Men jag tycker han ska lägga 100 procent på padelbanan. Det är där han ska prestera och tala, inte på sociala medier eller någon podd som han har med en influencer, avslutar Andreas Ehrnvall.

PadelDirekt söker Simon Vasquez för en kommentar.


 


Arkiv: Chingotto/Tello tar sig vidare: "Vad har hänt med Bela?"
 

Den här artikeln handlar om: