Internationell padel

Borta i tre månader efter otäcka överraskningen: ”Blev chockad”

ANNONS

Efter den svåra perioden han har gått igenom efter Premier Padel i Doha talade argentinaren Federico Mouriño med argentinska VeinteDiez om hälsoproblemen som kommer att hålla honom borta från banorna de närmaste månaderna.
— Jag blev chockad och överraskad när de berättade vad jag hade. Jag visste inte hur allvarligt det skulle vara, säger han.

Argentinaren Fede Mouriño fick en otäck överraskning i sin debutturnering för säsongen 2023. Den 23-årige spelaren fick läggas in på sjukhus under Premier Padel Major i Doha. 

Mouriño anlände till Qatar under optimala förhållanden och på söndagen tränade han som normalt. Men på måndagen, efter ett träningspass i gymmet, kände han att hans arm svullnade.

— Vi trodde att det var en allergi. Läkarna gav mig en antibiotika och inflammationen gick ner, berättar argentinaren för VeinteDiez.

Mötte Windahl 

Efter den första ronden, där han mötte Daniel Windahl och José Solano, återkom inflammationen. Efter att återigen ha konsulterat turneringens läkare fattades beslutet att remittera honom till sjukhus.

— När jag kom till akutmottagningen satte de mig i ett rum och gjorde flera tester för att ta reda på vad som var fel med mig. Jag hade aldrig haft några hälsoproblem och när de berättade vad jag hade blev jag chockad. Jag visste inte hur allvarligt det skulle vara.

Inte på planen förens om två till tre månader

Diagnosen var en trombos i hans vänstra arm, närmare bestämt i vena subclavia, Mouriño fick stanna under observation på sjukhuset i en vecka. Läkarna ville inte att spelaren skulle resa till Spanien igen på grund av faran med att flyga med den här typen av tillstånd.

— Behandlingen på sjukhuset var utmärkt. Läkarna visste att jag inte talade engelska och alla försökte hjälpa mig. Detta är något som jag är mycket tacksam för, eftersom jag var så långt hemifrån.

Efter att ha fått medicinen kunde spelaren återvända till Madrid, där han kan fortsätta behandlingen i väntan på att få återgå till tävlingsspelet.

— Operation har uteslutits, men jag måste fortsätta behandlingen. På grund av antikoagulantia måste jag vänta minst två eller tre månader innan jag kan tävla.

Och han fortsatte:

— Jag tänker redan på återhämtningen, som jag vet kommer att bli ganska lång, och jag vill inte förlora fler dagar.


Den här artikeln handlar om: