Simon Vasquez och Jaime Menendez
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Simon Vasquez avslöjar efter succén: ”Jag hade tankar om att byta partner”

ANNONS

Simon Vasquez lyckades för första gången med bedriften att kvala in till en huvudrunda på World Padel Tour och ikväll går han och partnern Jaime Menendez in i Paraguay Open. 
Men nu avslöjar han att han hade tankar på att byta partner innan succén. 

Det är i det senaste avsnittet av podcasten "Padel med proffset och jag" som Simon Vasquez berättar om succén i kvalet till WPT Paraguay för sin poddkollega Patric Persson. 

Samtalet kommer in på samarbetet med spelpartnern Jaime Menendez och att det inte började helt optimalt mellan dem. Att det gick så långt att tankarna på att byta partner fanns hos Simon:

— Mentalt hade jag tankar på att om vi inte hade vi kvalat in till WPT Paraguay så hade vi ni nog avslutat vårt samarbete och tittat på andra partners. Jag tror Jaime hade tyckt samma sak.

Han fortsätter:  

— Det var tungt i början. Samarbetet funkade inte perfekt. Vi hade inget flow. Vi försökte och ville verkligen men vi fick inte till det.  

Vändningen kom under en träning i Madrid innan kvalet tillsammans med tränare Andreas Johansson. Där paret nyligen hade anlänt efter en tung förlust i Doha.

Andréas Johansson följde med till Madrid och han såg vår enda träning tillsammans innan kvalet och han frågade oss om vad som var problemet eftersom vi under den träningen verkligen spelade bra. På något sätt blev det en vändning med hans närvaro.

WPT Paraguay börjar idag. Simon Vasquez och Jaime Menendez ställs mot Edu Alonso och Juanlu Esbri i den första omgången. 


Arkiv: Padel på högsta nivå: "Vad är det för bollar vi får se?"
 

Den här artikeln handlar om: