World Padel Tour

Domarskandal i finalen av Chile Open — vann matchen två gånger

ANNONS

En riktig skandal uppstod i finalen av Chile Padel Open. Agustin Tapia och Arturo Coello firade titeln och domaren avslutade matchen. 
Problemet? Domaren hade sagt fel resultat i poängen innan, och matchen fortsatte därför i en timme till.

Det hela uppstod ur en situation i andra set vid 5-3 till Arturo Coello och Agustin Tapia och vid ställningen 30-30. Coello hade då en volley som såg ut att gå in stenhårt och otagbart för Ale Galan och Juan Lebron. Laget tog därför poängen för givet, resultattavlan visade 40-30 och man hade därmed två turneringsbollar.

Men domaren sa antingen fel ut i högtalarna eller trodde att Coellos volley var i glasväggen först, eftersom han ropade ut 30-40 utan att någon spelare reagerade.

I den efterföljande poängen slog Agustin Tapia ut bollen ur buren, släppte racket och jublade tillsammans med Coello som om de hade vunnit turneringen. Domaren sa: "Game, set och match." 

Juan Lebron ser ut som han ska tacka för matchen när Alejandro Galan påpekar att domaren dömde ut Coellos volley och sa 30-40. Tumult uppstår och ingen vet vad som händer. Efter ett avbrott ändrar sig domaren och Tapia/Coello samt publiken i Chile blir rasande på beslutet.

TV-tittarna fick heller inte se några reprisbilder på den omdiskuterade poängen. 

Tog matchen till avgörande set

Efter tumultet slutar det med att domaren gick på Galans linje och matchen fortsatte med en golden point, som Lebron och Galan vann.

"Jag tror att domaren gjorde ett misstag eftersom jag tror att volleyn var inne, och kanske av misstag sa han 30-40 istället för 40-30. Därför borde det vara en golden point. Galan har rätt", sade kommentatorn.

Lebron och Galan vände setet och tog matchen till ett tredje och avgörande set. Matchen som alltså hade förklarats slut av domaren pågick i en timme till innan Arturo Coello och Agustin Tapia vann tredje set med 7-5, efter att ha haft matchboll mot sig. 

Publiken i Chile var lyrisk över att Tapia och Coello, trots domarmissen, tillsist stod som segrare och det var vid flera tillfällen som spanjorerna blev utbuade. 

Efter matchbollen stod Tapia med fingret pekande mot huvudet och menade på att laget, som hittills är obesegrade i årets World Padel Tour, är mentalt starka. På de tre inledande WPT-turneringarna har det blivit lika många titlar. 

Näst på tur är Paraguay Open i veckan innan touren kommer till Spanien och Reus. 

Den här artikeln handlar om: