Montage: Bildbyrån och Erik Nilsson
Toyota Padel Open 2023

Favoriterna höll undan och vann i Helsingborg: ”Kul med ett derby”

ANNONS

Under helgen har Toyota Padel Open spelats i Helsingborg med ett starkt startfält. Med facit i hand lyckades favoriterna prestera starkast. 
Ida Jarlskog och Sofia Arvidsson lyckades vinna på damsidan och Simon Vasquez och Daniel Windahl tog hem herrtävlingen. 

Söndagen började med dam-semifinaler i A-klassen där Ida Jarlskog och Sofia Arvidsson spelade mot Linnéa Björk och Carla Barciela. Förstaseedade Jarlskog och Arvidsson lyckades vinna matchen med 6-2, 6-2.

Den andra semifinalen blev en internationell match med 3 danskor och 1 spanjorska på planen. Danskorna Mie Skov och Maria Rasmussen överraskade publiken under gårdagen när de besegrade andraseedade Baharak Soleymani och Ajla Behram. 

I dag blev motståndet i form av Carla Rodriguez och Gitte Haxen för svårt. De sistnämnda vann matchen i en tvåsetare. 

Spännande damfinal

Damfinalen blev minst sagt en spännande match. I första set efter en jämn inledning, vann Jarlskog och Arvidsson break till en 5-3-ställning och vann sedan setet. I andra set hade det förstaseedade-paret en 4-2-ledning men motståndarna hittade tillbaka och vann andra set med 6-4. 

I det avgörande setet inledde Rodriguez och Haxen starkt med en 3-0-ledning, men Jarlskog och Arvidsson hittade tillbaka in i matchen och vann tillslut matchen med 6-3 i tredje efter en “Golden Point” som matchboll.

“Efter en tuff men rolig helg mot bra motstånd lyckades vi ta hem segern! Sofia Arvidsson du är guldvärd”, skriver Ida Jarlskog på Instagram efter vinsten.

Tiebreak, Tiebreak, Tiebreak

Under förmiddagen avgjordes också herr-semifinalerna. Linus Frost och Daniel Appelgren spelade mot Albin Olsson och Anton Andersson, matchen blev en riktig rysare. En tresetare där samtliga set slutade i tiebreak. 6-7, 7-6, 7-6 blev resultatet till Andersson och Olssons fördel som tog finalplatsen. 

I den andra semifinalen spelade Simon Vasquez och Daniel Windahl mot Victor Bassols del cid och Rikard Rååd. Båda paren stod för en stark insats men Vasquez och Windahl presterade bäst och tog hem matchen med 7-5, 6-3.

Herrfinalen blev ett så kallat “derby” där båda paren fick spela inför välkända ansikten. Windahl och Vasquez var starkast genom två set och vann finalen med 6-2, 6-4

— Det var väldigt roligt med ett derby i finalen. Det känns såklart jäkligt roligt att göra det inför familj och vänner, säger Daniel Windahl efter vinsten. 

Nästa helg avgörs årets andra deltävling av Swedish Padel Tour i Eskilstuna.


ARKIV: Läcker highlight signerad Ida Jarlskog.

Den här artikeln handlar om: