World Padel Tour

Snöpligt slut för 17-åringen i finalen: ”Tvungen att åka till sjukhus”

ANNONS

Claudia Jensen och Jessica Castello tvingades avbryta matchen i sin första World Padel Tour-final någonsin. 
Enligt WPT-kommentatorn var orsaken att Jensen besökte sjukhuset igår på grund av uttorkning och inte kände sig bra. 

Igår skrev Claudia Jensen historia som den yngsta damspelaren någonsin att nå finalen i en Open på World Padel Tour, endast 17 år och sju månader gammal. Men finalen i Chile Padel Open mot Alejandra Salazar och Gemma Triay blev en besvikelse för paret.

I början av det andra setet tvingades Jensen och Jessica Castello kasta in handduken. I sändningen var det svårt att uppfatta vad som hände. 

Men enligt WPT-kommentatorn var Claudia Jensen tvungen att besöka sjukhuset efter semifinalen i går.

"Jag hör genom mina hörlurar att Claudia Jensen var tvungen att åka till sjukhuset på grund av uttorkning. Hon har tvingats kasta in handduken nu", sade kommentatorn.

Dominerade matchen stort

Finalen dominerades av Ale Salazar och Gemma Triay, som vann det första setet enkelt med 6-1 och ledde med 1-0 i det andra setet.

Claudia Jensen och Jessica Castello såg stundtals helt uppgivna ut och efter matchen var det känslosamt när de kramade om sin coach, Carlos Pozzoni. Triay och Salazar tar alltså sin andra titel i rad. De vann även förra helgens La Rioja Open i Argentina.

Väntar härnäst gör Paraguay Open som spelas i veckan. Det är ännu oklart om Jensens och Castellos medverkan i turneringen påverkas efter dagens final. 

Den här artikeln handlar om: