Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

17-åringen klar för en historisk final efter rysare

ANNONS

Claudia Jensen och Jess Castello stod för en imponerande insats under gårdagen när de slog ut världsettorna. I dag fortsatte paret att bryta nya barriärer genom att besegra Lucia Sainz och Aranza Osoro med 7-6, 7-6. Claudia Jensen kommer att bli den yngsta damspelaren genom tiderna att spela en WPT-final.

17-åriga Claudia Jensen stod för en historisk och briljant insats under gårdagen. Tillsammans med partnern Jess Castello besegrade de världsettorna Paula Josemaría och Ariana Sánchez med 6-3, 7-6.

I dag spelade talangparet semifinal mot Lucia Sainz och Aranza Osoro i Chile Padel Open.  

Första set blev en jämn historia, båda paren inledde genom att vinna sina servegame. Vid 4-4-ställning lyckades Sainz och Osoro vinna break fram till 5-4 men talangparet vann tillbaka breaket. Setet avgjordes i tiebreak där Jensen och Castello var starkast och vann med 8-6.

Andra set blev lika jämnt och efter många spännande dueller, avgjordes setet i tiebreak. Åter igen efter ett otroligt jämnt tiebreak, vann talangerna med 8-6 och tog hem matchen. 

Yngsta damspelaren genom tiderna

Claudia Jensen kommer under morgondagens match bli den yngsta damspelaren genom tiderna att spela en WPT-final.

— Jag vill gratulera Sainz och Osoro för turneringen. Det är väldigt varmt här och det var svårt att hitta någon kontroll på banan, men Jess var otrolig idag. Tack till alla som var här, säger Claudia Jensen efter vinsten. 

I morgon spelar Claudia Jensen och Jess Castello final mot vinnarna i matchen mellan Salazar/Triay och Brea/Araujo.


Arkiv: Carolina Navarro med underbar stoppvolley.

Den här artikeln handlar om: