Internationell Padel
Sanyo Gutierrez.
Foto: Premier Padel.
Internationell padel

Sanyo Gutierrez: "Tennis visar oss vägen, men vi vägrar att följa den"

ANNONS

I en intervju med Padel20:s Twitch-kanal utvärderade Sanyo Gutiérrez starten av säsongen tillsammans med Fernando Belasteguín, och pratade om den väg som padel bör följa för att utvecklas som sport.

Efter ett mycket framgångsrikt 2022 bredvid Agustin Tapia har Sanyo Gutierrez återigen slagit sig ihop med "El Boss" Fernando Belasteguin, i en 2.0-version av paret. Duon har haft en blandad start på säsongen, men Sanyos utvärdering efter dessa första turneringar har varit positiv.

"Vi bestämde oss för att komma tillbaka tillsammans eftersom vi tyckte att det var det bästa alternativet, vi ser padel på ett liknande sätt och vi kan vända situationer under matcherna", säger trollkarlen från San Luis i intervjun med journalisten Carles Prat, från Padel20.

I sin första turnering tillsammans, i Abu Dhabi, förlorade paret i kvartsfinalen mot "Superpibes", Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk, som de korsade vägen med igen i finalen av Premier Padel Qatar Major en vecka senare.

"Det går bra för oss och vi är nöjda med den nivå vi har visat. I den första turneringen mötte vi ett överlägset par i  Martin och Franco, men i Qatar hade vi en bra turnering, vi hade faktiskt en chans i det andra setet i finalen".

”Viktigare saker än idrott”

Efter sitt korta deltagande i La Rioja Open beslutade paret att dra sig tillbaka från WPT South American tour av familjeskäl.

"Vi är ledsna att vi inte kunde avsluta turnén. Chile och Paraguay har alltid behandlat oss mycket väl, men ibland finns det viktigare saker än idrott", sa Sanyo.

Det var just i turneringen Argentina Open som Sanyo och Bela fick sitt sämsta resultat, då de förlorade sin första match Victor Ruiz och Luxas Bergamini med 5-7 3-6. Förhållandena på banan — extremt snabb — tillsammans med den korta anpassningstiden innebar att paret fick ta ett tidigt farväl av tävlingen.

"I La Rioja var det en svår situation. Jag är för att byta typ av bana mellan turneringarna, men vi anpassade oss inte till en bana som var helt annorlunda än den vi hade i Qatar".

Han fortsätter:

"Victor och Lucas hade fyra dagars träning där. För ett par som spelar utan att ens ha tränat en halvtimme på banan är det svårt. Det fanns inte en enda poäng som varade i mer än 25 sekunder".

Borde följa tennisen

Sanyo säger att han gillar variationen i typen av banor från en turnering till en annan, men att förändringen borde vara mer organiserad. Den argentinska stjärnan anser att en av lösningarna skulle vara att dela upp turneringarna efter typ av underlag, precis som i tennis.

"Det finns en sport som visar oss vägen, nämligen tennis, men vi vägrar att följa den. Jag håller med om att det borde finnas olika underlag, men helst borde de tidigare turneringarna göra det möjligt för dig att anpassa dig till dessa underlag", avslutade han.


ARKIV: Capras häftiga slag får i gång publiken. 

Den här artikeln handlar om: