Miguel Lamperti
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Lamperti: ”Trodde inte att jag skulle kunna försörja mig på padel"

ANNONS

Legenden Miguel Lamperti, 44 år, är en av padelspelets största. I en intervju med spanska Marca berättar han om hur han inte trodde att han skulle kunna leva på padel, om de ungdomar han mötte i semifinalen i La Rioja Open och om det finns ett slutdatum för hans karriär.

Det finns vissa saker som är återkommande i herrpadel. Fernando Belasteguín är en, Juan Martin Diaz en annan. Och så finns Miguel Lamperti Lamperti. När man ser hur sporten har utvecklats och yngre och bättre spelare kommer fram har Lamperti överlevt på högsta nivå.

Förra helgen gjorde 44-åringen gemensam sak med Juan Belluati i en sensationell semifinal i La Rioja Open i Argentina.

I en intervju med Marca berättar Lamperti om sin karriär.

— Jag vet inte ens hur många år jag har hållit på med det här. Jag började spela professionellt 1995, så titta, 28 år... men kom igen, jag föredrar att inte tänka på det! Jag njuter av det, det här är ingen börda, så jag är nöjd, säger han till den spanska sajten.

Och fortsätter:

—  Jag började inte träna ordentligt förrän jag kom till Spanien vid 28 års ålder, säger han.

Miguel Lamperti är känd för sin spektakulära stil och uppskattas ofta av åskådarna. Han tänkte dock inte på att försörja sig på sporten när han var ung.  

Att dela brödrullar att äta

—  Jag trodde inte ens att jag skulle kunna försörja mig på padel! Jag säger ofta till 20-åringar i dag: "Om ni bara visste vad vi gjorde för att spela, alla trängdes i en buss, delade brödrullar till lunch, sov fem personer i ett rum".

Förra veckan mötte legenden framtiden i semifinalen i La Rioja Open när Lamperti och Belluati förlorade mot 17-årige Tino Libaak och 18-årige Leo Augsburger, också från Argentina.

—  Jag känner dem mycket väl från Nox-varumärket, och det betyder att padel är vid god hälsa och att argentinsk padel producerar spektakulära spelare. Jag var verkligen upprörd eftersom jag förlorade, men det fyller mig med stolthet att se att killarna spelar på en allt bättre nivå.

Tidigare i år meddelade Pablo Lima att han skulle dra sig tillbaka i slutet av säsongen. Hur länge fansen kommer att njuta av Miguel Lamperti på planen återstår att se.

—  Jag är en mycket tävlingsinriktad person och när jag inte känner det på det sättet kommer jag att kliva åt sidan. Min plan är att gå i pension i slutet av 2023 eller 2024. Jag skulle vilja gå i pension på ett ordentligt sätt, inte på en låg nivå.


 


Arkiv: Vinner Malmö Padel Open – efter briljanta blocken
 

Den här artikeln handlar om: