Svensk Padel
Daniel Windahl.
Foto: Johan Lilja.
Svensk Padel

Därför spelar Windahl i Sverige i helgen: "Hjälper mig enormt mycket”

ANNONS

Över 600 spelare kommer till Katedralen i Helsingborg den här helgen, 17-19 mars, för att spela Toyota Padel Open. En av spelarna är Daniel Windahl som kommer för att visa upp sig på hemmaplan innan han drar vidare i världen för internationella turneringar.

Toyota Padel Open får fin besök i helgen när Daniel Windahl kommer hem och ställer upp i tävlingen Simon Vasquez. Tävlingen där eliten och bredden gör upp samtidigt under samma helg. 

PadelDirekt fick en pratstund med Windahl innan helgens tävlingar:

Det är inte ju inte så ofta du spelar i Sverige. Vad är det som lockar med Toyota Padel Open ?
— Både jag, Simon och Andréas (Johansson, tränare) tycker det är kul med tävlingar i Sverige. Dels handlar det om att Toyota är en av mina största sponsorer, de hjälper mig enormt mycket i min satsning. Sedan är ju det här en häftig turnering, sett till antalet deltagare är det ju en av världens största. Och sedan komma hem och få spela på hemmaplan i Helsingborg betyder jättemycket för mig.

Vad betyder det att få spela med Simon igen?
— Såklart jätteroligt. Vi vet var vi har varandra och vi tränar mycket tillsammans. Jag tror definitivt att vi kan hålla en hög nivå under turneringen. Relationen är väldigt god. Vi ser varandra till vardags hemma och på turneringar. Jag gläds verkligen med alla hans framgångar. Tror även vi sporrar varandra på rätt sätt. Vi drar nytta av varandra ute på touren både som kollegor och vänner.

Sänds på på Padel Crews YouTube-sida 

Tror du att ni två skulle kunna göra en internationell satsning tillsammans i framtiden?
— Nu är det inte aktuellt eftersom vi har våra partners. Men man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda. Men hemma i Sverige spelar vi alltid tillsammans. 

Hur ser planeringen inter internationellt under våren ut för dig?
— Efter Toyota Padel Open kommer jag och Jose (Solano) spela WPT Reus mellan 25 mars och 2 april. Jag kommer vara ute rätt länge efter denna hemmahelg för att få till ordentligt med träning i Malaga.

Windahl/Vasquez ställs i sin första match mot vinnaren i matchen mellan Marc Möller/Emil Hansen och Olle Andersson/Adam Gustafsson. Toyota Padel Open kommer att streamas på Padel Crews YouTube-sida. 


Arkiv: Tello visar sin klass – avgör två raka bollar
 



 

Den här artikeln handlar om: