Internationell Padel
World Padel Tour

Udda situationen: ”Kan fortfarande inte tro det”

ANNONS

Han står i kväll inför sitt livs match som tränare. Pablo Crosetti är nämligen tränare för båda lagen som ställs mot varandra under kvällens herrfinal i La Rioja Open. 
— Om någon frågade mig om det är en dröm skulle detta inte ens ha kommit i åtanke, säger argentinaren till PadelDirekts systersajt Padel Alto. 

När herrfinalen i La Rioja inleds på söndagskvällen kommer det att finnas en person vars hjärta kommer vara delat. Tränaren och coachen Pablo Crosetti kommer att uppleva matchen på ett minst sagt annorlunda sätt.

Argentinaren har varit Agustin Tapias tränare i många år. Men han är också huvudtränare för NOX Future Academy (NFA), där succéparet Tino Libaak, 17, och Leo Augsburger, 18, återfinns. 

— För Agustín och Arturo är det alltid möjligt att vinna turneringar, men det som hände med Tino och Leo är vansinnigt. Lyckan hos hela laget är fantastisk. Vi kan fortfarande inte tro på det, men jag tror att när turneringen är över kan vi analysera hur vi känner oss, säger han till Padel Alto, PadelDirekts systersajt.

Han medger att veckan har varit unik. 

— Att se Agustin så lycklig bredvid Arturo och tillägna segrarna till Mateo (Pablos nyfödde son), och samtidigt se Leo och Tino nå finalen, jag grät av lycka.

”Agustin är deras idol och deras stora referens”

NOX-varumärkets nyligen startade satsning att främja unga talanger genom Nox Future Academy bär redan frukt genom denna veckas sensationella succé från Tino Libaak och Leo Augsburguer.

— När jag talade med Jesus (Ballve, Nox) om att skriva kontrakt med Tino och Leo, sa jag till honom att dessa killar skulle kunna överraska honom med rätt träning, men vi trodde aldrig att det skulle gå så fort. De hade bra teknik, men vi utarbetade en plan för var och en av dem. Inlärningsprocessen i kvalmatcherna fick dem att växa mycket som spelare, och det är därför de kunnat stå för den här prestationen.

Före en så viktig match... Hur agerar du som tränare för båda sidorna? Ger du taktiska detaljer till varje par om sina motståndare?
— Nej, jag pratar inte om den taktiska sidan. Vi pratar bara om den känslomässiga delen i stället. De kommer mötas som vänner, och jag skulle nästan säga att de är lärjungar också. Agustin är en idol och en stor referens för Tino och Leo.

Han fortsätter:

— Jag skickade några skämtsamma meddelanden till alla, men båda lagen känner varandra, har tränat tillsammans och vet vad de ska göra.

Damernas final börjar klockan 22.00 svensk tid. Därefter är det dags för herrarnas final.


ARKIV: Makalösa poängen: ”Fintar bort honom”.

Den här artikeln handlar om: