Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Succé för tonåringarna — klara för en historisk semifinal

ANNONS

Tonåringarna Leo Augsburger och Tino Libaak blev historiska under gårdagen när paret tog sig till kvartsfinal. I dag fortsatte paret att bryta nya barriärer och är nu klara för semifinal i La Rioja Open. 

Valentino Libaak, 17 och Leo Augsburger, 18 stod för en imponerande insats under gårdagen när paret besegrade Paquito Navarro och Juan Tello med 6-4, 7-5. Vinsten innebar att Valentino Libaak blev den yngsta spelaren i WPT-historien att spela en kvartsfinal i dag.

Under fredagskvällen bröt talangerna nya barriärer och blev återigen historiska. Paret besegrade Maxi Sanchez och Lucas Campagnolo i kvartsfinalen med 6-3, 7-5. 

I första set vann talangerna ett tidigt break och kunde ta hem setet med 6-3. Andra set blev jämnare och vid 5-5 vann Libaak och Augsburger ett avgörande break fram till en 6-5-ledning. Tonåringarna kunde sedan serva hem matchen och kvalificera sig för en semifinal på World Padel Tour.

“Det är en ära att spela mot Maxi”

— Först och främst tack till alla som har kommit hit i dag. Det är ett nöje att få spela här. Det är en ära att spela mot Maxi, jag har alltid sett upp till honom som barn när jag växte upp, jag är väldigt glad, säger Tino Libaak efter kvartsfinal-vinsten i WPT-sändningen. 

I morgon väntar Miguel Lamperti och Juan Belluati för talangparet i semifinalen av La Rioja Open.


ARKIV: Juan Lebron brister ut i ett flin efter otroliga bollen. 

Den här artikeln handlar om: