Internationell Padel
Ale Galan
Foto: Premier Padel
Internationell padel

Galan om förhandlingarna mellan Premier Padel och WPT: "Vi är optimistiska"

ANNONS

I en intervju med den spanska tidningen Marca talade PPA:s (spelarfacket) ordförande Ale Galan för första gången om de påbörjade samtalen mellan Premier Padel och World Padel Tour.
— Vi ser optimism och ett större lugn bland spelarna som vill tävla och njuta av sporten, säger han. 

För första gången sedan den nya touren Premier Padel kom till, verkar konflikten mellan dem tillsammans med FIP, spelarfacket, och World Padel Tour, se ljuset i slutet av tunneln.

I januari möttes nyheten om att World Padel Tour och Premier Padel inlett samtal för att lösa konflikten med stor optimism i padelvärlden. 

I en intervju med den spanska tidningen Marca gav Ale Galan — PPA:s ordförande och världsetta — för första gången sitt perspektiv på frågan.

— Det har varit riktigt positivt och något som fyller oss med optimism. Att känna att den spänning som funnits under WPT-turneringarna minskat och att det finns en bra atmosfär… ja, allt är mer avslappnat nu, tidigare fanns det mycket osäkerhet. Vi ser optimism och ett lugn bland spelarna som vill tävla och njuta av sporten, säger Galan.

"Vi väntar"

Även om det finns många inblandade parter är det hittills bara Damm-gruppen (ägare av World Padel Tour) och QSI (ägare av Premier Padel) som har fört samtal. Både FIP och spelarföreningen har förblivit vid sidan om. PPA:s ordförande bekräftar att så snart förhandlingarna går framåt kommer spelarna att få säga sitt i frågan.

— Detta är en prioritering och jag tvivlar inte på att detta kommer att ske. Just nu väntar vi eftersom det finns vissa kommersiella frågor som de måste förhandla om, men alltid med förutsättningen att de villkor som fastställts från början inte kommer att ändras. Vi får se hur allting utvecklas, men för tillfället är vi optimistiska kring vad som kommer att hända.

"Vi har gjort rätt saker"

Även om närmandet mellan de två tourerna kom som en överraskning för padelvärlden, förblev Galan alltid övertygad om att det arbete som spelarna från föreningen gjort skulle bära frukt.

— Jag har aldrig tvivlat på det arbete vi gjort. Nu hoppas vi att de förstår varandra och arbetar på det. Som jag sa har det varit en lättnad, även om vi alltid har varit lugna. Till och med under stämningarna var vi övertygade om att vi hade gjort rätt saker.


Arkiv: Ale Galan och Juan Lebron vinner Swedish Padel Open. 

Den här artikeln handlar om: