Premier Padel Doha
Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk
Foto: Premier Padel
Premier Padel

Stupas/Di Nennos första titel — vann helargentinska finalen: ”Ett mål att vinna med Martin”

ANNONS

Det var Argentina mot Argentina i finalen av Premier Padels turnering i Qatar. Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierez gjorde upp mot landsmännen Martin Di Nenno/Franco Stupaczuk. Det längsta strået drog till slut Stupa/Di Nenno med siffrorna 6-2, 7-6 och vann sin första turnering tillsammans. 

Argentina vann fotbolls-VM i Qatar. Nu har även Argentina vunnit en Premier Padel-turnering i Qatar. Detta genom duon Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno.

I segerintervjuerna efter matchen berättade vinnarparet mer om hur de upplevde matchen:

— Jag är väldigt lycklig, Det var en svår match. Vi blev obekväma och tillbakapressade i andra set vilket gjorde det svårt att vinna bollar. Det betyder mycket för mig att gå till en final igen med Franco och dessutom vinna den. Förhoppningsvis väntar en bra säsong för oss, sa Martin Di Nenno.

Franco Stupaczuk fyllde i:
— Jag är väldigt nöjd och lycklig. Det här har varit ett av mina mål att vinna med Martin. Och jag vill tacka Martin, det var en tuff match. Och jag är stolt över att få spela med dig. Jag vill även tacka min flickvän och familj för stödet jag alltid får. 

Andra set blev en rysare

Och den stora behållningen från matchen var det andra setet. Bela/Sanyo hade kammat till sig och bjöd upp till dans efter första set där det enkelt förlorade med 2-6. 

Stupa/Di Nenno började se nervösa ut och kunde inte utnyttja deras tempoväxlingar och snabbhet till att börja med. Veteranerna Bela/Sanyo använde sin rutin och gick fram till en 4-3-ledning då det var väldigt nära att bryta serven. I stället kom Stupa/DI Nenno tillbaka och tog ledningen med 5-4. Då, när alla tror att paret ska avgöra matchen, kommer Bela/Sanyo tillbaka och fixar fram ett tiebreak. 

Under tiebreaket får Bela/Sanyo en mardrömsstart med enkla misstag. 1-4-underläge omgående. Sakta men säkert plockar de dock tillbaka poängen och vänder till 5-4-ledning i tiebreak. Då sker ytterligare en vändning från Stupa/Di Nenno som vänder och kan till slut vinna med 7-5 i tiebreak.

Första set var inget att skriva in i historieböckerna. Stupa/Di Nenno får en drömstart och bryter serve redan på direkten och kunde enkelt och stilla och vinna setet med 6-2 

Ingen rast och ingen ro. Härnäst väntar WPT-turnering i LA Rioja nästa helg. 


 


Foto: Premier Padel

Den här artikeln handlar om: