World Padel Tour

Ny jätteprestation av Simon Vasquez — en match från huvudturneringen

ANNONS

Simon Vasquez har tangerat sitt personliga rekord på World Padel Tour.
Efter ännu en seger, i två raka set 6-3, 6-4, tillsammans med Jaime Menendez i Paraguays WPT-kval är han klar för Previa-final.
Den svenska-spanska duon besegrade Borja Yribarren (rankad 79) och Candido Alfaro (77).

Vinsten innebär att Vasquez är en vinst från WPT-huvudturnering i Paraguay.

Under helgen spelas kvalet till WPT Paraguay Open i Spanien. Kvalparen gör upp om åtta platser i huvudturneringen. Simon Vasquez (109) och Jaime Menendez (98) klev in i turneringen under gårdagen som seedade, vilket betydde att paret behövde vinna tre matcher för att få en plats i huvudturneringen.

I går vann Vasquez och Menendez över Francisco Gomes och Marco Cassetta efter en jättevändning med resultatet: 1-6, 7-6, 6-3.

“Vi spelade en riktigt fin match. Jag spelade otroligt stabilt från start till mål. Jag är oerhört nöjd med min insats och vi spelade som ett lag i dag. Det som markerade skillnaden var att vi verkligen tog vara på våra chanser och var starkast när det väl gällde”, skriver Simon Vasquez till Padeldirekt efter vinsten.

Tog tidig ledning i båda seten

Under förmiddagen spelade paret omgång 3 i Previa och besegrade Borja Yribarren (79) och Candido J. Alfaro (77) med resultatet 6-3, 6-4.

I första set tog Vasquez och Menendez en tidig ledning som paret behöll genom setet till en 6-3 vinst.

Andra set inleddes med break och en 2-0-ledning till det svensk-spanska-paret. Vasquez och partnern fortsatte att vara starkast på banan och hade chans att serva hem matchen vid 5-3 men motståndarna hittade tillbaka till 5-4. Simon Vasquez och Jaime Menendez vann tillbaka breaket och tog hem matchen med 6-4 i andra set.

Tidigare partnern väntar

Nu väntar kvalfinal för Simon Vasquez och Jaime Menendez under morgondagen. Motståndet i den avgörande matchen är Pedro Vera (93) och Ignacio Piotto (96). Den sistnämnda är ett välkänt namn för Simon Vasquez då han spelade med Piotto i slutet av förra året.

ARKIV: Fantastisk bajada från Albin Olsson.