Premier Padel

Argentinsk succé i Qatar — landsmännen ställs mot varandra i final

ANNONS

Veteranerna Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez visade på lördagskvällen klass och tog sig till final i Qatar Major genom att besegra Alex Ruiz och Momo Gonzalez. Väl i final väntar landsmännen, Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno. 

Argentinas succé i Qatar vill inte ge sig. Efter fotbolls-VM är det nu padelstjärnorna som visar vägen. Premier Padels första tävling, Qatar Major, har nämligen utvecklats till ett argentinskt party. Imorgon ställs Bela, som fyller 44 år om två månader, tillsammans med Sanyo Gutierrez mot det betydligt yngre paret i Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk. 

Det betyder att fyra argentinare för första gången moter varandra i en final på Premier Padel. 

Båda lagen behövde i semifinalerna tre set för att avgöra sina matcher. Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk var laget som imponerade mest under dagen. Med ”Stupas” snabbhet och tempoväxlingar och Di Nennos precision och tålamod gjorde paret en nästan felfri insats i en match som innehöll ett betydligt snabbare tempo än semifinalen efter. 

Matchen slutade tillsist 5-7, 6-3, 6-2. 

Kan vinna sin 231a (!) titel. 

Bela och Sanyo tog kommandot direkt i sin semifinal mot Malaga-paret Alex Ruiz och Momo Gonzalez som under fredagen vann övertygande mot Juan Lebron och Alejandro Galan.

Precis som förra gången veteranerna spelade tillsammans visade man klass i det tredje och avgörande setet och gick som så många gånger förr vinnande ur striden till slut. 

Om Fernando Belasteguin vinner titeln imorgon innebär det hans 231a titel i karriären. En bedrift som är omöjlig att slå.  

Den här artikeln handlar om: