På bilden: Luigi Carraro samt Ale Salazar och Gemma Triay.
Foto: Premier Padel.
Internationell padel

Luigi Carraro: ”Damerna kommer att vara med i nästa Premier Padel-turnering"

ANNONS

I en intervju med tidningen Relevo försäkrade ordföranden för Internationella Padelförbundet, Luigi Carraro, att kvinnorna kommer att delta i nästa Premier Padel-turnering.

Den nya säsongen av Premier Padel-kretsen har inletts med Qatars Major-turnering men återigen i starten av säsongen lyser damspelarna fortsatt med sin frånvaro. I en intervju med tidningen Relevo bekräftade dock FIP:s (internationella padelförbundet) ordförande Luigi Carraro att tjejernas frånvaro i årets första turnering berodde på tidsbrist.

Arrangörerna hade helt enkelt inte tid att sätta upp damernas lottning.

— Frånvaron berodde på tidsbrist. Om vi hade haft några veckor till skulle tjejerna också ha startat här", förklarade Carraro.

FIP-ordföranden fortsätter betona vikten av att ha både herr- och damlottningar i Premier Padel-turneringarna.

"Tjejerna kommer att vara med i nästa turnering"

— För oss är det (tjejernas närvaro) grundläggande. Att ha dessa turneringar kombinerade under samma vecka har ett mycket högt värde, både för fansen och för tv. Både herrarnas och damernas dragningar är utmärkta produkter.

Carraro tror att från och med nästa nästa Major, som spelas Rom 10 juli - 16 juli, kommer fansen äntligen kan njuta av en damtävling i Premier Padel.

— Vi har möten varje dag, och jag är övertygad om att tjejerna kommer att vara med i nästa turnering i Premier Padel-kretsen, säger han.

Den spanska stjärnan Ale Salazar har tidigare berättat att WPT nu gett grönt ljus för damerna att delta i Premier Padel.

— Vi har fått godkännande från World Padel Tour att spela, sa hon till tidningen ”Esto es padel” 


ARKIV: "Fantastiskt underbar, underhållande, mäktig padelboll"

Den här artikeln handlar om: