Premier Padel Doha
Foto: Premier Padel.
Internationell padel

Windahl inför matchen mot världsettorna: "Det känns lite sjukt"

ANNONS

Säsongen började på bästa sätt för firma Daniel Windahl/Jose Solano. 
I första omgången av Premier Padels major i Doha vann de och nu stundar världsettorna Juan Lebron och Ale Galan i nästa omgång.

Daniel Windahls försenade säsongsdebut på grund av en efterhängsen skada blev perfekt. Mot ett tufft par tog han och Jose Solano årets första vinst, 7-5, 6-4, mot Federico Mourino och spanjoren Victor Mena i 32-delsfinalen. 

För PadelDirekt kommenterar Daniel Windahl gårdagens seger i första omgången: 

— Det kändes så klart väldigt nervigt. Man visste att det inte skulle kännas bra. Jag hade förberett mig ganska lång tid oavsett när min första match skulle ske och man kan inte förväntas något annat än att det inte ska kännas bra.

Han utvecklar vad som behöver förbättras och om samarbetet med Solano: 

— Så klart lite fel med tajming och lite felbeslut men i det stora hela så är jag väldigt nöjd med hur både jag och Jose jobbade i matchen och hur Jose pratade med mig. Att han förstod hela situationen och pratade väldigt bra med mig, taktiskt och pushande. Så jag är supernöjd, även i vanliga fall är detta en 50-50-match, så otroligt skönt att ta segern.

Vindar ställer till det

— Det är kastvindar så ibland blåser det väldigt mycket, ibland blåser det ingenting. Man vet aldrig riktigt när vindarna kommer, så det är svårspelat.

I och med vinsten väntar nu tuffast möjliga motstånd i nästa omgång. Världsettorna Juan Lebron och Ale Galan står på andra sidan av nätet. Matchen är den tredje på Centercourten i dag, den första börjar 13.30.  

— Det känns lite sjukt att få möta dem i sin första turnering men det ska verkligen bli hur roligt som helst. Vi har allt att vinna och då har både jag och Jose en tendens att ta fram det bästa vi kan. 

— Det är bara att gå in med den inställningen och fullfölja den taktiken vi sätter upp. Jag är helt hundra på att jag kommer att spela bättre än i dag i och med att det är bättre motstånd också. Det ska bli enormt roligt, jag är supertaggad. 


Arkiv: Världsettorna för tuffa – trots starkt andra set av Windahl/Solano.  

Den här artikeln handlar om: