Premier Padel Doha
På bilden: Caye Rocafort och Manu Rocafort.
Foto: Premier Padel.
Internationell padel

Rocafort-bröderna utslagna trots stark instats — föll i långkörare

ANNONS

Cayetano Rocafort och hans bror Manu Rocafort är utslagna ur Premier Padel-majorn i Doha, Qatar. 
Efter en match som pågick i över 2,5 timmar och trots två räddade matchbollar föll till sist Rocafort-syskonen mot Raul Marcos/Jose Sanchez, 4-6, 6-4, 4-6.

Det var blåsigt, stundtals grinigt och en hel del långa dueller i matchen mellan det 70-rankade paret Cayetano och Manu Rocafort och det betydligt högre 20-rankade paret Raul Marcos/Jose Sanchez. Till sist blev det favoriterna som det drog det längsta strået.

Efter att Rocafort-bröderna lyckats hämta upp underläge 2-5 till 4-5 i avgörande set via ett break och dessutom räddat matchbollar föll de på målsnöret. De hade börjat lobba högt, vilket gett utdelning, men orkade själva inte driva tempot. Cayetano fick ett läge att jämna ut ställningen till 40-40 men hans smash blev för kort och Sanchez kunde hoppsmasha ut matchbollen efter över 2,5 timmars spel. 

Det var annars en utdragen historia i hettan i Qatar. Caye tvingades flera gånger ta extra vilor och ett snack mellan alla fyra spelare och domaren ledde till en lång paus. Matchen präglades också av många breaks. Det var svårt för spelarna att styra matchen.

Trots förlusten får nog Rocafort-bröderna antas vara nöjda med sin insats. Två segrar och att sedan pressa ett betydligt högre rankat par trodde de nog inte själva att de skulle lyckas med.


ARKIV: Se otroliga bollen: ”Publiken i extas”.

 

 

Den här artikeln handlar om: