WPT Abu Dhabi Masters
Agustin Tapia & Arturo Coello.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Succé för nya stjärnparet Coello/Tapia — enkelt till final i extremvärmen

ANNONS

Det nya stjärnparet Arturo Coello och Agustin Tapia har fått en drömstart på sitt samerbete. 
Efter ännu en seger i två raka set är paret klara för final i Abu Dhabis Mastersfinal — WPT:s premiär. 
I 30-gradig hetta besegrade de Javi Ruiz och Gonzalo Rubio med 6-2, 6-3
— Förhållandena i dag var verkligen till vår fördel, säger Arturo Coello till WPT: Tv.

Denna säsongs mest uppmärksammade par är Arturo Coello och Agustin Tapia. Det är två spelare med skyhög högstanivå med offensiv i yttersta världsklass men paret har ifrågasatts. Vem blir ledaren? Hur ska ska två super-smashare samsas om bollar i mitten?

Än så länge är svaret enkelt. Två riktigt bra spelare blir också ett riktigt bra par. För efter fyra raka segrar utan att ha tappat ett enda set är paret nu framme i final i sin första turnering tillsammans. Efter första segern mot Javi Mora och Javi Barahona, 7-6, 7-6, har det gått enkelt. 6-3, 6-2, mot Toni Bueno och Marc Quilez, 6-2, 6-4 mot Pincho Fernandez och Jose Garcia Diestro och nu alltså 6-2, 6-3 mot Gonzalo Rubio och Javi Ruiz, som själva övertygat stort.

— Jag är väldigt glad att vara i en första final tillsammans. Vårt mål var att vinna turneringar direkt och att hitta kemi på banan, att känna oss bra tillsammans. Förhållandena i dag var verkligen till vår fördel. Jag älskar att spela med en spelare i min ålder och känner mig väldigt bekväm och vi har bra kemi tycker jag, säger Arturo Coello till WPT Tv.

”Jag tycker att vi klickade från start”

Förhållandena i Abu Dhabi är extrema. Matchen spelades i stekande sol och nästan 30-gradig hetta och det syntes inte minst på Agustin Tapia efteråt att det var hårda förhållanden att spela i.

— Jag har sagt det förut: Jag tycker att vi klickade från start, våra familjer också. Han har en väldigt fin familj. Vi visste att det skulle bli jobbigt på banan men sedan vår första träning tillsammans har vi känt oss exalterade och det är inget som har avtagit. Nu är vi i final och är medvetna om att det kommer att bli tufft men vi ska ge allt, säger Agustin Tapia.

I den andra herrsemifinalen väntar ett riktigt supermöte. Nya paret Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk mot Ale Galan och Juan Lebron. På damsidan Är Gemma Triay och Ale Salazar klara för final. I den andra semifinalen möter Virginia Riera/Tamara Icardo Paula Josemaria och Ari Sanchez.


KLIPP

Den här artikeln handlar om: