Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Succé för svenskbekanting — till masters-semifinal

ANNONS

Årets första WPT-kvartsfinaler pågår just nu. Svensk-bekantingen Gonzalo Rubio och partnern Javi Ruiz vann under förmiddagen mot talangparet Ivan Ramirez och Pablo Cardona med 6-4, 2-6, 6-2

Svensk-bekantingen Gonzalo Rubio (25) — som spelat både på Euro Finans Invitational och på Studio Padel-event är vidare till semifinal på World Padel Tour.  Han vann tillsammans med partnern Javi Ruiz (28) mot 18-åriga Pablo Cardona (92) och talangen Ivan Ramirez (47).

I första set började Rubio och Javi Ruiz riktigt starkt genom och tog ett break.. Talangerna hittade tillbaka efter en viktig Golden Point till 3-3. Rubio och Ruiz tog tillbaka ledningen genom ytterligare ett break och vann första set med 6-4.

I andra set inledde Ramirez och Cardona starkt med en 3-0-ledning. Talangparet fortsatte att briljera och vann setet med 6-2.

Det avgörande setet inleddes som det första med ett break och 3-1-ledning till Rubio och Ruiz. Paret behöll ledningen i tredje set och vann med 6-2.

Rubio stekhet 

— Vi spelade en intelligent match och tänkte mycket på taktiken. Jag vill gratulera Ivan och Pablo, de har gjort en otrolig bra turnering. Vi har inget att fira än, vi är väldigt fokuserade på nästa match, säger Gonzalo Rubio i WPT-sändningen.

Rubio ha under en lång tid varit en spelare för förstarundorna men tog ett stort steg i fjol med flera framskjutna placeringar såsom Wpt-semifinal i Stockholm.

Motståndet i semifinalen avgörs senare i eftermiddag när Pincho Fernandez och Jose Antonio Garcia spelar mot Agustin Tapia och Arturo Coello. Vinnarna i matchen möter Rubio och Ruiz.


Arkiv: Spelar padel med NHL-legendaren. 

Den här artikeln handlar om: