Foto: Erik Nilsson
Swedish Padel Tour

Talangens jätteskräll — slår ut stjärnorna efter stark vändning

ANNONS

Swedish Padel Tour pågår för fullt i Borås. Under förmiddagen avgjordes åttondelsfinalerna och då lyckades Adam Axelsson och Aron Hemier slå ut det nykomponerade paret Anton Andersson och Albin Olsson.

Adam Axelsson, 17 är en av Sveriges mest lovande talanger och det visade han verkligen SPT-publiken under dagen. Tillsamans med Aron Heimer besegrade de det nyblivna semifinal-seedade paret Albin Olsson och Anton Andersson i en spännande tresetare.

I första set var Andersson och Olsson starkast och vann med 6-1. Motståndarna gav inte upp utan skulle istället plocka fler game. Talangerna inledde med en stark 3-1 ledning i andra set vilket sedan resulterade i en 6-3 vinst. 

Nu skulle allting avgöras i ett tredjeset som började jämnt. Vid 3-4 och Axelssons serve stod det 15-40 och motståndarna hade 3 breakbollar i ett avgörande läge av matchen. Men talangerna vände och vann gamet. Istället fick Axelsson och Heimer med sig ett viktigt break och kunde vinna matchen med 1-6, 6-3, 6-4. 

— Vi började svagt faktiskt, det var mycket som inte stämde. Men vi lyckades ställa om i andra och vända matchen, vilket jag tyckte var starkt av oss. Faktiskt kunna stå upp och vända matchen. Efter första set sa vi att nu är det dags att sätta igång och då började vi spela riktigt bra, säger Adam Axelsson till PadelDirekt.

Nu väntar en spännande kvartsfinal senare under kvällen när Axelsson och Heimer möter Christoffer Persson och Alex Regner

— Jag är nöjd med lottningen och jag tror hundra procent att vi har bra chanser, så jag ser fram emot matchen, fortsätter han.

Se SPT på Padel-Television här.

Den här artikeln handlar om: