Svensk Padel
På bilden: Carolina Orsi.
Foto: Padel Arena Borås Instagram & WPT (montage)
Swedish Padel Tour

Guide: Så spelas årets första SPT-turnering — världsspelare deltar

ANNONS

I helgen spelas årets första upplaga av Swedish Padel Tour. Tävlingen spelas i Borås och startfältet är riktigt spännande med många nya par. 

På fredag drar Swedish Padel Tour säsongen igång med årets första deltävling. Under året kommer sju SPT-deltävlingar och en avslutande final att arrangeras av Svenska Padelförbundet.

Helgens deltävling spelas på Padel Arena Borås.

— Väldigt roligt att vi fått förtroendet att arrangera den första deltävlingen på CUPRA SPT 2023. Vi ser fram mot högklassig padel redan från start på fredagen och räknar med en fullsatt hall i Borås, säger Fredrik Bryngelsson, tävlingsansvarig hos Padel Arena Borås i ett pressmeddelande. 

Tävlingen drar igång på fredagskvällen med sextondelsfinaler. Lördagen startar med åttondelsfinaler på förmiddagen. Dagen avslutas med kvartsfinaler. På söndagen spelas semifinaler och finaler

”Många högintressanta matcher”

Damsidan bjuder på många nya par som förstaseedade Baharak Soleymani och Ajla Behram. Billie Gajic och Åsa Eriksson Krüeger har också valt att kampera ihop. Favoriterna inför denna tävling är just Soleymani och Behram men också andraseedade Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog

Stjärnskottet Smilla Lundgren spelar ihop med spanjorskan Ainhoa Rico Martin som är 89:a på WPT-rankingen — de har tidigare varit i semifinal på SPT. En världspelare som deltar är Carolina Orsi, rankad 51:a på WPT-rankingen. Hon spelar ihop med svenskan Anna-viktoria Björkman Lind. 

— Nu när lottningen är genomförd så ser vi att vi har många högintressanta matcher att se fram mot under helgen. Tävlingen startar med den första omgången på fredag eftermiddag och tävlingen kan upplevas både på plats eller ses via Padel-Television, säger Jens Grafström, tävlingsansvarig på Svenska padelförbundet.

Många nya par

Startfältet är också riktigt starkt på herrsidan. Förstaseedade är det rutinerade paret Viktor Stjern och Pierre Bonfré, som har vunnit de senaste tre SPT-tävlingarna. Nya paret Daniel Appelgren och Cayetano Rocafort kliver in i turneringen som andraseedade och är definitivt med och slåss om titeln. 

Herrsidan innehåller också många nya par som Anton Andersson och Albin Olsson, Johan Brunström och Diego Svensson samt Johan Fors och Linus Frost

Pablo Figueroa kommer att spela ihop med spanjoren Fran Cepero och Calle Knutsson spelar med en annan spanjor David Fernandez, två par att hålla koll på.

Se lottningen här.


Fakta: Swedish Padel Tour deltävling 1 2023

Var? Padel Arena Borås
När? 17-19 februari
Biljetter: Svenska Padelförbundet
Stream? Padel-Televison


ARKIV: Se läckra bollen från WPT. 

Den här artikeln handlar om: