Foto: Padel Center Delsjön
Svensk Padel

Årets första SPT Challenger avgjord — här är vinnarna

ANNONS

Årets första SPT Challenger avgjordes under helgen. Vinnare blev Olivia Erlandsson och Emilie Carlsson på damsidan och Ozan Cildir och Anton Johansson på herrsidan.

SPT Challenger är Svenska Padelförbundets ”utmanartour”, där spelare har möjlighet att ta en direktplats till kommande SPT-tävling. 

Under den gångna helgen arrangerades årets första Challenger-tävling, i Göteborg. Tävlingen spelades på Padel Center Delsjön med sex par på damsidan och 25 par på herrsidan. 

Damtävlingen avgjordes i gruppspel med placeringsmatcher. Vinnare av Grupp A blev Hanna Knutsson och Julia Gustafsson. I Grupp B stod Olivia Erlandsson och Emilie Carlsson som vinnare. De nämnda paren gjorde upp i en final, där Erlandsson och Carlsson segrade med resultatet 6-4, 6-0. 

Herrtävlingen avgjordes i turneringsspel. Milton Jonsson och Lucas Svensson tog sig till final efter en lång tresetare mot Axel Olholt och Eric Sjölin i semin. Det andra finalparet blev Ozan Cildir och Anton Johansson efter en semifinal mot stjärnskotten Erik Nordström och Willy Släryd. Ozan Cildir och Anton Johansson stod till sist som vinnare av tävlingen efter en tresetare i finalen. 

Nästa SPT-Challenger spelas 17:e - 19:e mars.

 


 

Den här artikeln handlar om: