på bilden: Ari Sanchez.
Foto: Johan Lilja.
Internationell padel

Ari Sanchez om partnerskapet med Paula Josemaria

ANNONS

Efter ett bitterljuv 2022 analyserade Ariana Sanchez den gångna säsongen, möjligheten att tjejerna ska få delta i Premier Padel och hennes byte av tränare i en intervju med La Vibora del Padel.
— Kanske är Angel inte lika känd som andra tränare, men han har överraskat mig mycket, säger hon.

Ari Sanchez och Paula Josemaria hade en spektakulär säsong 2022. Paret nådde toppen av rankingen, även om de till slut förlorade titeln som världsetta i årets sista match i Barcelona Master Final, mot Gemma Triay och Ale Salazar.

Efter besvikelsen över att inte avsluta året som världens främsta par kom rykten om en separation mellan Ari och Paula.

— Även om vi är väldigt olika är Paula den bästa partner jag kan ha. Förra året var vi det mest regelbundna paret på banan och jag lärde mig att uppskatta det vi åstadkommit. Under året tänker man bara på att vinna och glömmer bort att njuta av resan, sa Ari till La Vibora Del Padel.

I slutet av december kom det som en överraskning att tränaren Miguel Sciorilli hade bestämt sig för att lämna Ari Sanchez efter mer än fem år tillsammans.

Efter separationen bestämde sig Sanchez för att välja Angel Gonzalez som tränare, som visserligen inte har Sciorillis erfarenhet, men som gjorde ett bra jobb med Barbara Las Heras och Vero Virseda förra året.

— Angel är kanske inte lika känd som andra tränare, men han har överraskat mig mycket. Han är en fantastisk person och ett stort proffs, han ägnar mycket tid åt mig och arbetar hårt. Han har en stor vision i arbetet med mig. Jag tror att jag kunde ha gjort förändringen tidigare. Jag är mycket nöjd.

"Framtiden för padel bör vara med en enda tour"

Med en World Padel Tour-kalender fullspäckad med turneringar och möjligheten för tjejerna att ansluta sig till Premier Padel kommer 2023 att bli ett extremt krävande år.

För Ari Sanchez kommer den här säsongen att vara en övergångssäsong, och från och med 2024 kommer vi bara att se en enda krets där spelarna kan välja vilka turneringar de vill spela.

— Det kommer att bli en lång säsong, och jag hoppas att vi spelar båda tourerna så att den blir ännu längre. Det är inte bra för spelarna att ha många turneringar, men detta är ett övergångsår. Nästa år, förenat eller inte, kommer det att vara en enda tour. 

Och hon fortsätter:

— Padel i framtiden bör vara öppen eller med en enda tour, och varje spelare kan hantera sin kalender och välja vilka turneringar han eller hon vill spela. Jag tror att det kommer att bli så nästa år.

Den här artikeln handlar om: