Svensk Padel
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Intervju med Simon Vasquez efter säsongspremiären

ANNONS

Simon Vasquez och nya partnern Jaime Menendez inledde tävlingssäsongen under gårdagen. Paret lyckades vinna i första omgången men sedan blev motståndet för tufft. Nu väntar intensiva dagar med flera WPT-kval.

Kvalet till La Rioja Open pågår för fullt. Simon Vasquez (108-rankad på WPT) och Jaime Menendez (101) segrade i första omgången av Previa. Svensken med partner vann över Daniel De Castro (152) och Ivan Garcia med 6-2, 7-5.

I andra omgången av kvalet fick de möta förstaseedade Rafael Mendez (53) och Javier Martinez (70). Utmaningen blev för tuff mot det mycket högre rankade paret, resultatet blev 2-6, 4-6.

Simon Vasquez om gårdagens förlust

— Vi fick en dålig start. De är sjukt skickliga på att öppna upp banan, då kände vi oss stressade i början och gjorde lite lätta misstag. De spelade aggressivt och kontrade väldigt bra från bakplan. Vi fick inte den drömstarten vi önskade. Tempot var otroligt högt i denna match jämfört med förmiddagsmatchen.

— Jag började ganska dåligt i första set, men spelade sedan upp mig i andra. Vi gjorde ett riktigt bra andra set. Vi hade lägen att breaka. Om vi hade lyckats med det så kanske andra set hade gått till tiebreak som möjligtvis hade kunnat landa hos oss. 

Simon Vasquez påpekar även att han saknade en tränare. Han tror att en tränare skulle ha kunnat ändra matchbilden tidigare, innan ett helt set har runnit iväg. 

— Jag önskar att vi hade fått en bättre start. Om vi hade startat som vi avslutade, skulle matchbilden sett helt annorlunda ut säger Simon Vasquez till Padeldirekt.

Nya partnern, Jaime Menendez

— Det känns bra, vi har precis börjat. Vissa stunder känns det sjukt bra. Vi lär fortfarande känna varandra och hur vi ska stötta varandra på banan. Ju fler matcher vi får, desto lättare kommer vi att hitta varandra och göra laget starkare. Jag tror på oss, jag tror vi kan göra det jävligt bra tillsammans. 

“Aldrig varit så fysiskt stark tidigare”

— Kroppen känns bra, jag tror jag aldrig har varit så här fysiskt starkt tidigare. Jag har förberett mig på allra bästa sätt. Jag har tagit med mycket som funkade väldigt bra förra säsongen och gjort det bättre.

— Det har varit nyttiga dagar här i Madrid. Jag känner att jag behöver vara här lite till, för att komma in i tempot. Det är kanske det enda som har saknats i Sverige, annars har vi haft allting i Helsingborg. Jag, Andreas, David, Vidar och hela teamet har jobbat stenhårt. 

Intensiva dagar väntar

Kommande dagar blir riktigt intensiva för Vasquez. På måndag drar WPT-kvalet till tävlingen i Chile igång. Kvalet kommer att avgöras i Madrid. Senare under nästa vecka flyger Vasquez och Menendez till Abu Dhabi för ytterligare ett kval som drar igång på lördag.

— Det är sjukt kul att vara igång, matchrytmen börjar sätta sig säger Vasquez till Padeldirekt.


ARKIV: Vinner Malmö Padel Open – efter briljanta blocken

Den här artikeln handlar om: