Padelgalan 2022

Padelgalan 2022: De är nominerade till Årets Veteran Dam

ANNONS

Padelgalan 2022 närmar sig med stormsteg, men än återstår ett par kategorier att presentera. Nu har det blivit dags att hylla några av våra mest rutinerade padelspelare genom kategorin Årets Veteran. Först ut är damerna.
De tre nominerade med chans att ta hem det ärofyllda priset är: Antonette Andersson, Susanna Karlsson och Jonna Opitz.  

De nominerade till priset som Årets Veteran Dam känner varandra väl. Antonette Andersson och Susanna Karlsson fanns med i truppen som, genom ett framgångsrikt VM-kval i Dublin — med tre segrar och en förlust, säkrade Sveriges plats till veteran-VM 2022. 
Världsmästerskapet gick av stapeln i Las Vegas och där blev det en fin fjärdeplats för de svenska damerna, där samtliga nominerade i denna kategori var framträdande.  

De nominerade till Årets Veteran Dam

Antonette Andersson

En av padel-Sveriges konstant. Antonette Andersson har varit med sedan starten av padel i landet och bidragit till sportens framväxt. Trots sin ålder, 50 år i år, tävlar hon på den allra högsta elitnivån i Sverige och var precis utanför VM-truppen som åkte till Dubai under 2022. Representerade landslaget som 48-åring! Bara det är en stor bedrift och säger det mesta om varför den rutinerade Antonette Andersson är nominerad i kategorin ”årets veteran” på damsidan. Under 2022 representerade hon Sverige i Veteran-VM i Las Vegas som slutade med en fjärdeplats. 

Foto: Matthias Larsson.


Susanna Karlsson

Susanna Karlsson var med i det svenska succélandslaget som tog hem EM-guld i Portugal för veteraner i kategorin dam 50+ tillsammans med Jonna Opitz under 2021. Hon var också med att tog ett lag-guld med Sverige samt SM-guld i 45+-klassen. Även om det är svårt att slå 2021 års bedrifter har Näset-spelaren också haft stora framgångar under 2022 då även hon representerade de svenska färgerna under Veteran-VM i Las Vegas i damer 40-klassen, där man kämpade till sig en fjärdeplats. 

Foto: FIP. 


Jonna Opitz

53-åriga Jonna Opitz har en diger meritlista inom veteran-padeln. Precis som sin partner Susanna Karlsson var Näset-spelaren med och tog dubbla EM-guld under 2021, samt tog SM-guld i veteran-klassen 45+. Under 2022 har hon med bravur representerat Sverige i veteran-VM i Las Vegas i klassen damer 45, där landslaget tog en fjärdeplats. 

Foto: Privat.


ARKIV: "Anto" knackar ut bollen under SPT5 i Växjö 2022. 

Den här artikeln handlar om: