Swedish Padel Open i Avicii Arena 2022.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Innebandy och fotboll orsakar problem för Stockholms WPT

ANNONS

I slutet av januari publicerade WPT sin tävlingskalender för 2023 — där framgår att Stockholm ska ta emot världstouren mellan 17-23 april. Uppgifter gör dock gällande att svenska arrangören i nuläget saknar lokal för turneringen, då både Avicii Arena och Tele2-arena är upptagna. 

Det var padelfeber.se som var först med nyheten om att den planerade World Padel Tour-turneringen i Stockholm 17-23 april är hotad.

Enligt uppgifter till sajten är svenska arrangören Swedish Padel Open i färd med att titta på andra datum för det stora spektaklet på grund av en schema-krock. Något som inte är det enklaste med tanke på det redan hårt pressade spelschemat för padel-eliten.

SM-final och fotboll ställer till det

Bakgrunden till problemet är att det i Avicii Arena spelas SM-finaler i innebandy under lördagen, medan det på Tele2 arena spelas fotbollsmatcher både lördag och söndag för Hammarby och Djurgården. 

Detta orsakar problem för arrangörerna, då det för att få arrangera en WPT-turnering krävs en arena på minst 12 meter i takhöjd och en publikkapacitet på minst 5 000 åskådare.

Även förra året tvingades arrangörerna byta datum. Då spelade man i september istället för under våren. Då var anledningen coronarestriktioner. 

Sedan tidigare är det klart att Swedish Padel Tour återigen ska arrangera en WPT-turnering i Malmö den 6-12 november och precis som i fjol spelas den i Malmö Arena,

Trots att turneringen är i november går det redan nu att köpa biljetter dit via arrangörens hemsida, till skillnad från turneringen i Stockholm som alltså ska gå av stapeln om knappt tre månader. 

PadelDirekt har varit i kontakt med Swedish Padel Opens tävlingsledare Urban Johansson, som har avböjt att kommentera frågan i nuläget.


ARKIV:Vinner Malmö Padel Open – efter briljanta blocken.
 

Du kanske även vill läsa:
Grannarna efter Zlatans planerade padelhall i området: "Folk flyttar härifrån nu"
Plus Grannarna efter Zlatans planerade padelhall i området: "Folk flyttar härifrån nu"
Den här artikeln handlar om: