Juan Lebron och Alejandro Galan.
Foto: Bildbyrån.
Internationell padel

Juan Lebron: "De nya paren kommer säkert bli mycket bra"

ANNONS

I en intervju med La Chiquita Padel utvärderar Juan Lebron sin försäsongsträning och redogör för sina mål inför säsongsstarten 2023. En säsong som kommer att bli extremt krävande för världsettan.

Efter fyra år i rad som världsetta är Juan Lebron en av de viktigaste spelarna i padelhistorien. Tillsammans med sin partner Alejandro Galan avslutade de en otrolig säsong 2022 genom 14 titlar och avrundade den sedan med en perfekt final i WPT Master Final i Barcelona.

I en intervju med La Chiquita Padel berättade spanjoren om återkomsten till banan efter en välförtjänt semester.

— Vi har laddat om batterierna, men jag har gjort tillräckligt för att hålla jämna steg och inte slappna av lika mycket som under tidigare år. Vi har börjat starkt och jag har känt mig väldigt bra både fysiskt och spelmässigt, men det är fortfarande en lång väg att gå för att bli redo för den första turneringen.

"En exceptionell tränare"

Lebron och Galan tränar på M3 Akademin i Madrid, som drivs av Jorge Martinez, under ledning av Mariano Amat, som Juan anser vara en av arkitekterna bakom hans framgångar på planen.

— På akademin gör de ett exceptionellt arbete med Ale och mig. Han har varit med oss i fyra år nu och alla vet att han är en exceptionell person och tränare. Han kan mycket. Jag måste tacka honom mycket för de år han har varit vid min sida och för allt han har lärt mig.

Foto: World Padel Tour.

"Vi kommer att vara förberedda"

Efter ett 2022 fyllt av turneringar kommer den här säsongen säkert att bli lika krävande eller till och med mer krävande. Nya parbildningar som Agustín Tapia/Arturo Coello och Martin Di Nenno/Franco Stupaczuk har gått samman för att detronisera nummer ett, som hittills har visat en överlägsen nivå.

— Varje år är nivån högre och alla par förbättras, vilket är det som gör att padel utvecklas och jag tror att det kommer att bli ett mycket konkurrenskraftigt år. Vi fokuserar på oss själva. De nya paren kommer säkert att vara mycket bra, men vi kommer att vara förberedda.


ARKIV: Juan Lebron och Ale Galan bärgar WPT-titeln i Malmö 2022.

  

Du kanske även vill läsa:
Grannarna efter Zlatans planerade padelhall i området: "Folk flyttar härifrån nu"
Plus Grannarna efter Zlatans planerade padelhall i området: "Folk flyttar härifrån nu"
Den här artikeln handlar om: