Svensk Padel

Björk och Andersson bryter — Spanjorska väntar för stjärnskottet

ANNONS

Stjärnskottet Linnea Björk genomförde en otroligt stark säsong i fjol och lyfte många steg på senior-rankingen i Sverige. Hon avslutade året med att kampera ihop med veteranen Antonette Andersson, nu går paret skilda vägar och Björk bildar par med spanjorskan Carla Barciela. 

Linnea Björks 2022 var minst sagt spännande med många fina resultat. Under hösten spelade Björk med Antonette Andersson och lyckades nå en semifinal i Swedish Padel Tour. Paret spelade också WPT-kval i Stockholm och Malmö vilket ledde till framgångar i första omgången. 

Linnéa Björk och Antonette Andersson avslutade året med att få en plats i SPT-Finalen. Inför den nya säsongen av Swedish Padel Tour, som drar igång om några veckor, går paret skilda vägar.

“När förra årets säsong tog slut pratade jag och Antonette om att vi skulle hålla det öppet inför denna säsong”, skriver Björk till Padeldirekt.

Linnea Björks nya partner blir Carla Barciela, 37 som har stor erfarenhet av padel på högsta nivå. Under förra året deltog hon i flera SPT-tävlingar där hon lyckades ta sig till semifinal.

Båda bor i samma stad

“När jag nu flyttat till Helsingborg känns det väldigt naturligt att testa att spela med Carla eftersom vi båda bor i samma stad. Vi kommer att kunna träna ihop under veckorna och även spela träningsmatcher. Vilket jag inte kunnat göra med mina tidigare partners.”

Björk och Barciela är anmälda till årets första SPT-tävling som spelas den 17-19 februari. De har för närvarande inte bestämt hur länge de ska spela med varandra. Björk berättar för Padeldirekt att de kommer att testa ett tag framöver.

“Det kommer bli väldigt kul att se vad kontinuerlig träning för oss som par kan ge för resultat.”

Linnea Björk är för närvarande rankad 15:e på senior-ranking och Carla Barciela 20:e. 

Antonette Andersson bildar par med Emelie Carlsson till årets första SPT-tävling.


ARKIV: Otroliga bollar på Buenos Aires WPT 2022.

Den här artikeln handlar om: