Linus Frost.
Foto: Privat.
Internationell padel

Därför spelar Frost inte med nya lyx-racket i Australian Open-finalen

ANNONS

Linus Frost ska spela final i morgon runt 08.00 svensk tid i FIP:s (internationella padelförbundets) just nu pågående Australian Open-turnering. 
Han gör det då med sin partner Johan Fors racket. Varför då, undrar ni?
För återigen har hans nya Wallich-racket gått sönder.

Final i morgon i den allra första upplagan av Australian Open i padel för Linus Frost och Johan Fors. Fyra raka vinster och i morgon ställs svensk-duon mot Australiens topp-par Timothy Robin och Jarek jozwiak.

— Det har gått bra. Ungefär som vi förväntade oss. De kan spela rätt bra här ändå och det gäller att vara på tårna; det är både blåsigt och sandigt, inte helt lätt.  

Dagens semifinal slutade 6-3, 6-2 mot Giovane Porciuncula och Ross Alexander.

— Det var lite tuffare idag men ändå ganska kontrollerat. Och det var kul, för det var i samband med dam-finalen så det var flera hundra personer som såg matchen, berättar Frost och fortsätter:

— Det var riktigt roligt atmosfär. Australiensarna är riktigt trevliga och organisationen har varit bra. Man har ju hört att de är trevliga här men jag blev ändå överraskad.

Finns en anledning till att racket gick sönder 

Spelet i Australien har funkat bra för Frost men finalen i morgon blir med ett Johan Fors Adidas-racket. För andra turneringen i rad har hans Wallich-racket gått sönder. I Sundsvalls-turneringen var det hans eget fel när han slog på sitt eget racket — denna gången var det efter en smash.

— Ja, racket gick sönder men det finns en anledning, säger han och utvecklar:

— Vi (han och William Wallich, reds.anm) håller fortfarande med prototypen och den som vi försöker göra ligger lite utanför hans comfor-zon. 

Racket han och hans nya racketsponsor, lyxmärket Wallich, är handgjort av grundaren William Wallich. Han använder sina erfarenheter i att jobba med materialet komposit för att göra sina racket.

— Vi letar efter det bästa för mig kan man säga och vi vet att vissa inte kommer funka. Nu testade vi en variant med en mjukare sweetspot. Vi visste att det skulle vara osäkert och den här tävlingen kom väldigt tätt inpå för honom; han gör racketen för hand och då blir det svårt att hinna med bara några dagars varsel.

Just eftersom Wallich lägger så mycket tid på sitt projekt var det extra jobbigt för Frost att racket gick sönder den här gången.

— Ja, det skär lite i hjärtat nu och hade det varit vårt slutgiltiga racket hade det inte gått sönder. Nu ska vi bygga något ännu starkare, när vi har det så har vi det.

”Helt klart det bästa racket jag spelat med”

Det är heller inget som rubbar Frost och Wallich fortsatta samarbete.

— Nej, jag kommer att spela att spela med Wallich nu. Kontraktet är skrivet på två år och jag ser gärna att det pågår längre än så, säger Linus Frost.

Och Frost är glad att allt är klart:

— Jag är glad att få spela med det och visa upp det i Sverige och internationellt. Det är helt klart det bästa racket jag spelat med.

Han framhåller också all den tid och energi som William Wallich lägger ner i produkten.

— Han lever i fabriken. Racket jag spelade med nu gjorde han för hand på två-tre dagar. Det borde tagit mycket längre tid.

Läs mer: Därför blev det inget avtal mellan lyxmärket och Gaspar. 


ARKIV: Linus Frost levererar utanför buren på APT.

Foto: APT (numera A1-padel). 

Den här artikeln handlar om: