Nasser Al-Khelaïfi
Internationell padel

Premier Padel: "Har gått med på att inleda samtal med WPT"

ANNONS

Premier Padel och deras grundare, Qatar Sports Investments, går ut i ett pressmeddelande och bekräftar att de för samtal om ett eventuellt samarbete med ägaren till World Padel Tour.

Premier Padel och World Padel Tour har varit fiender sedan Premier Padel-touren lanserades, med stöd av Internationella Padelförbundet (FIP) i början av förra året.

Samtal har nu inletts mellan Damm, ägare av Setpoint Events och arrangör av WPT, och Qatar Sports Investments, som äger Premier Padel.

"Under ledning av International Padel Federation anses padel allmänt vara den snabbast växande sporten i världen - trots det enormt konkurrensutsatta sportlandskapet. Mot bakgrund av Premier Padel, FIP:s och PPA:s gemensamma uppdrag att utveckla sporten till nästa nivå globalt har parterna kommit överens om att inleda samtal med Damm för att utforska möjliga samarbeten och resultat", står det i pressmeddelandet.

Det är ännu inte klart vad samtalen handlar om. Spelschemat och ett gemensamt rankingsystem var två stora frågor tidigare.

Det är första gången parterna förhandlar med varandra efter ett år av konflikter på den internationella padel-scenen.


 


Arkiv: Chingotto avslutar galen duell med stoppboll

Den här artikeln handlar om: