Internationell padel

WPT och Premier Padel i samtal för att lösa sin konflikt

ANNONS

För första gången förhandlar World Padel Tour och Premier Padel om en lösning på den konflikt som startade inom internationell padel i början av förra året.

Sedan lanseringen av Premier Padel, som stöds av Internationella Padelförbundet (FIP) och av spelarna, sedan i början av förra säsongen, har det uppstått ett krig inom internationell padel — mellan den nya touren och den etablerade World Padel Tour.

Enligt uppgifter till PadelDirekts systersajt Padel Alto är nu denna konflikt ett steg närmare en lösning. Parterna förhandlar åtminstone med varandra. Något som inte har hänt tidigare.

Det senaste året har omgärdats av konflikten, med stämningar från båda sidor och uttalanden från alla parter.

Den spanska sajten Marca var först med att rapportera om nyheten.

Enligt sajten inleddes samtalen före mästerskapsfinalen i Barcelona. Tanken är att Estrella Damm (WPT), Qatar Sports Investments (Premier Padel), International Padel Federation (FIP) och Professional Padel Association (Spelarfacket (PPA)) snart ska träffas för att utforma det nya scenariot.

Detta är ett genombrott, med målet att ro i en enda riktning så att padel fortsätter att spridas över hela världen. Det är ännu inte klart vad förhandlingarna kommer att leda till. Vare sig det handlar om spelschemat, rankingsystemet eller andra detaljer som ska få tourerna att samexistera.

Ett pressmeddelande ska, enligt uppgifter från Padel Alto, komma ut inom kort.




ARKIV: Otrolig poäng från Mastersfinalen i Barcelona 2022.

Den här artikeln handlar om: