Linus Frost och Johan Fors avancerar i Australien.
Foto: Bildbyrån (montage).
Svensk Padel

Frost och Fors klara för kvartsfinal i Australian Padel Open: "Drömstämning"

ANNONS

Linus Frost och Johan Fors befinner sig just nu i Melbourne och spelar Australian Padel Open. Duon har stormat fram “down under” och efter två enkla segrar under första tävlingsdagen är de nu klara för kvartsfinal.

— Det är drömstämning här borta, säger Linus Frost till Padeldirekt. 

För några dagar sedan klev Linus Frost och Johan Fors på ett flygplan på Landvetter med riktning mot Melbourne och FIP:s Rise-turnering: Australian Padel Open. 

Efter några dagar på plats i Australiens andrastad gick de, i dag torsdag, in i tävlingen som förstaseedade.  

I deras första batalj stod Carlos Alfredo Galvez Espinoza och Juan Pablo Echenique O'Shea för motståndet, vilka de hård-smashande klubbkamraterna från Every Padel Åby fullständigt pulveriserade med 6-0, 6-0. 

"Storsatsas på tävlingen"

Favoritskapet lät inte tynga deras axlar då de av bara farten även tog hem den andra matchen under torsdagen tämligen enkelt. Siffrorna skrevs till 6-1, 6-2 mot Francesco Boglione och Filippo Wellenfeld.

Detta innebär att svenskarna avancerat till kvartsfinal. Den spelas i morgon fredag på självaste Melbourne Park — idrottsplatsen som sedan 1988 varit hemvist för Australian Open Grand Slam-turnering i tennis, som pågår i detta nu. 

Kvartsfinalen spelas mot Miguel Angel Blanco Legorburu och David Riera — seedade som par sju inför turneringen. 

När Padeldirekt fick tag på Linus Frost inför första tävlingsdagen berättade han om den goda atmosfären som råder i Melbourne just nu. 

— Staden och stämningen är bättre än vad vi trodde på förhand. Det satsas hårt på tävlingen och de vill att padel ska växa här borta, säger han. 

Frost berättar vidare att de under onsdagen hade en mediedag där de som förstaseedade par inför turneringen fick stor uppmärksamhet:

— Vi höll på i säkert fem timmar. Blev intervjuade av ABC och så gick vi även en match mot det förstaseedade damparet. 

I Melbourne råder det verkligen racketfeber just nu, då som sagt Australian Open i tennis pågår. Vilket grabbarna hunnit med att njuta av på plats mellan uppladdningen till sin egen turnering.


ARKIV: Linus Frost med en härlig backhandknack.

Den här artikeln handlar om: