På bilden: Simon Yitbarek.
Foto: World Padel Tour.
Svensk Padel

Stjärnskottet skriver på för ny klubb: ”Jag vill bli bäst i världen”

ANNONS

Simon Yitbarek som är ny men redan hyfsat välmeriterad inom svensk padel skriver på för Padel Sports Club Eskilstuna. 
Han kommer nu att spela för och representera klubben.

”Ett nöje att få meddela mitt samarbete med Padel Sports Club, ser fram emot tiden tillsammans”, skriver Yitbarek själv på Instagram.

Det var i fjol som den före detta tennistalangen Simon Yitbarek lämnade tennisen för att satsa på padel. Han har kommit in som en frisk fläkt i padel-Sverige och är redan rankad topp 50, 46. Han har dessutom redan tagit sin första seger på World Padel Tour i Malmö och vann så sent som i helgen en A-klass i Stockholm tillsammans med Philip Rastland. Innan dess vann hann i Linköping.

”Det är med glädje vi kan meddela att Simon har valt att spela för föreningen Padel Sports Club och därmed bli vår sjunde ”Official Player””, skriver Padel Sports Club Eskilstuna i ett pressmeddelande.

Yitbarek är en ambitiös spelare som trots att han inte har spelat padel på en seriös nivå speciellt länge redan har högt uppsatta mål:

”Jag vill bli bäst i världen”, säger han i pressmeddelandet.

”Ska göra vårt bästa för att ge honom rätt förutsättningar”

Han fortsätter:

”Parallellt med min padelsatsning så studerar jag till civilingenjör på Mälardalens Universitet så från början blev det att jag spelade och tränade på Padel Sports Club mellan mina lektioner och jag blev otroligt bra bemött från alla. Det har helt enkelt känts helt rätt från första gången jag kom på besök”. 

Framöver kommer Simon att träna och tävla i Padel Sports Clubs färger meddelar klubben.

”Vi tillsammans med Beyond Padel Academy ska göra vårt bästa för att ge honom rätt förutsättningar att lyckas med sin padelsatsning. Varmt välkomna till teamet säger vi”, skriver Padel Sports Club Eskilstuna. 

Läs PadelDirekts intervju med Simon Yitbarek här.

Den här artikeln handlar om: