Pablo Lijo och Javi Ruiz.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Lijo bryter med sin partner efter WPT-kaoset: "Påverkad av all röra"

ANNONS

Den spanska spelaren Pablo Lijo har via sina sociala nätverk offentliggjort sin separation från Javi Ruiz, som redan gjort klart med ny partner.

Pablo Lijo har ett par komplicerade dagar bakom sig. Den galiciska spelaren drabbades av en kontroversiell disciplinär påföljd från WPT — då han efter att ha gjort obscena gester mot fansen vid Buenos Aires Masters, har stängts av i tolv turneringar, inklusive Master- och Open-tävlingar. 

För några dagar sedan meddelade hans tidigare partner Javi Ruiz att Gonzalo Rubio är hans nya partner för 2023, dock utan att först offentliggöra sin separation med Lijo. 

Pablo Lijo har däremot gjort uppbrottet officiellt via sina sociala medier, där han tackar Ruiz för att han följt honom genom ett tufft år. 

"2022 var inte alls ett bra år. Vi spelade mycket bra i många matcher, men resultaten uteblev. För min del påverkades jag dessutom för mycket av all röra som professionell padel har på sitt bord".

Han fortsätter:

"Vi måste rensa våra huvuden från många saker år 2023, så Javier och jag har beslutat att separera och starta nya projekt. Tack Javito för att du gav allt under den här tuffa säsongen."

En oviss framtid

Lijos framtid år 2023 är osäker, då han står utan besked om sanktioner och utan partner. Han skulle kunna välja att spela på en annan världstour och lämna World Padel Tour därhän helt och hållet, men under dessa förhållanden är det oklart vem som kommer att vara villig att följa med honom.

När PadelDirekts systersajt Padel Alto frågade Lijo om hans nya partner svarade han:

— Jag har en ny partner, men vi får se hur situationen utvecklas. Jag vet fortfarande inte vilken (tour) jag kommer att spela.


ARKIV: Chingotto avslutar galen duell med en fin stoppboll under Mastersfinalen i Barcelona. 

Du kanske även vill läsa:
Kontroversiella spelaren om tuffa avstängningen: "Överraskande är inte rätt ord"
Kontroversiella spelaren om tuffa avstängningen: "Överraskande är inte rätt ord"
Den här artikeln handlar om: