Foto: Amanda Girdo Instagram.
Svensk Padel

Amanda Girdo klar för en ny hemmaklubb: ”Mitt kontrakt med PDL gick ut”

ANNONS

Amanda Girdo har skaffat sig en ny hemmaklubb. 
Skåningen som bodde en stor del av förra året i Barcelona kommer att ha Lerum Padelcenter, öster om Göteborg, som sin nya hemmaklubb.

Sveriges bästa padelspelare på damsidan, Amanda Girdo, har börjat det nya året med att annonsera att hon har hittat en ny hemmaklubb. 20-åringen som vann alla de SPT-tävlingar hon ställde upp i den här säsongen och som klättrade till plats 79 på WPT-rankingen kommer att ha Göteborg som bas och norra Göteborg, Lerum Padelcenter, som plats för padelträning. 

”2023 är här… Och äntligen kan jag gå ut med att min nya hemmaklubb inför kommande säsong är Lerum Padelcenter”, skriver Amanda Girdo på Instagram.

För PadelDirekt förklarar Girdo varför det av alla hallar blev just Lerum: 

— Då jag numera bor i Göteborg och letade efter en anläggning att träna. Jag gillar klubbar med den där familjära känslan med mycket hjärta. I höstas gav jag lite lektioner till Madeleine (på Lerums Padelcenter) och vi började prata efter ett pass. Vi fann varandra och eftersom mitt kontrakt med PDL gick ut vid årsskiftet frågade de om de kunde få skicka ett avtalsförslag. Och på den vägen är det, säger Girdo.

Kommer pendla mellan Spanien och Göteborg

Sverigeettan Amanda Girdo inledde sin padelkarriär på Court 9 i Höllviken för att sedan gå över till PDL/United, som hon nu alltså lämnar. 

— Jag kommer att tävla för Lerum Padelcenter kommande säsong. Vi startade den 1 januari

Betyder det att du kommer att ha Göteborg som bas nu?
— Jag kommer att pendla mellan Spanien och Göteborg, därför kände jag att det passade mig väldigt bra med Lerum. Då kan jag komma hem och känna att jag har en plats att åka till för att träna, padel och gym, men även att bara kan hänga om jag vill det.


ARKIV: Makalösa poängen i Mastersfinalen. 

Den här artikeln handlar om: