Foto: PadelDirekt (montage).
Internationell padel

Padelanläggning kopplas till italienska maffian — ägaren arresterad

ANNONS

Under den senaste veckan har flera italienska tidningar rapporterat att en padelanläggning ska ha samröre till den italienska maffiagruppen ´Ndrangheta. 
Åtta banor har beslagtagits i en kommunal idrottsanläggning i Milano och ägaren har gripits. 

I Milano arresterade Italienska myndigheter ägaren av åtta padelbanor, till ett värde av cirka 700 000 euro. Man misstänker att anläggningens ägare har kopplingar till den framstående italienska maffiagruppen ´Ndrangheta. Ägaren är också brorson till en maffiaboss i gruppen.

De åtta banorna har beslagtagits från den kommunala idrottsanläggningen i Barona i Milano. Ägaren är nu gripen för falska fakturor och penningtvätt, rapporterar flera italienska tidningar, däribland en av landets största nyhetsbyråer, Ansa.

Utredningen visar att den italienska maffian nu har infiltrerat och riktat in sig på verksamhet kring padel. En av de kalabriska maffiagrupperna, ´Ndrangheta, ska enligt utredningen ha deltagit "i byggandet av åtta padelbanor till ett värde av cirka 700 000 euro, inom ett kommunalt sportcenter".

"Illegalt byggda"

Padelbanorna i anläggningen är beslagtagna, förklarar de italienska myndigheterna:

"Illegalt byggda och utan föregående tillstånd från de behöriga myndigheterna. Under utredningens gång framkom det att den arresterade entreprenören, efter att ha undertecknat ett kontrakt om tillhandahållande av tjänster (som senare visade sig vara obefintligt) med det företag som förvaltar sportcentret i koncession", skulle "finansiera och bygga padelbanorna genom att kunna räkna med olagliga vinster från utförandet av ett flertal skattebrott för att få del av intäkterna från uthyrningen av dem till medborgarna".

´Ndrangheta, vars rötter sträcker sig tillbaka till slutet av 1700-talet, är inblandad i beskyddarverksamhet, politisk korruption, narkotikahandel och olaglig avfallshantering i Italien. Utpressning hör inte heller till ovanligheterna.

 


ARKIV: Kanonboll under Malmös WPT.

 

 

Du kanske även vill läsa:
Stjärnans uppriktiga ord: "Dags att fundera på vart vi vill ta vårt yrke"
Plus Stjärnans uppriktiga ord: "Dags att fundera på vart vi vill ta vårt yrke"
Den här artikeln handlar om: