På bilden: Cornelia Lister.
Foto: Jim Ahlerup
Svensk Padel

Succéspelaren avslutar sitt racketsamarbete: ”Ett upplägg som varit svårt att tacka nej”

ANNONS

Cornelia Lister, ett av årets stora utropstecken inom svensk padel, väljer att avsluta sitt sponsorsamarbete med Silva Padel. 
Forehandspelaren, som nådde tre SPT-semifinaler och en SPT-final i år, har fått ett bättre erbjudande.

— Jag har blivit erbjuden ett upplägg som varit svårt att tacka nej till som även skapar bra förutsättningar för min framtida padelsatsning, säger hon till PadelDirekt.

Cornelia Lister och hennes partner, argentinskan Maria Picio, stod för en succéartad säsong tillsammans på Swedish Padel Tour. Trots en del skadebekymmer lyckades paret nå tre SPT-semifinaler och en SPT-final. De båda klättrade massor av placeringar (var inte rankade topp hundra när säsongen startade) och avslutade året som 13:e (Lister) och 16:e (Picio) och fick en plats i Mastersslutspelet.

— Året jag haft har varit över förväntan. Att jag kvalificerade mig till Mastersslutspelet och väl där bli semifinalist ser jag som höjdpunkten, säger hon till PadelDirekt.

”Jag och Maria kommer fortsätta spela ihop”

I fjol spelade Lister med det svenska racketmärket Silva Padel, som under en period hade världsspelaren Tito Allemandi. i sitt stall men nu är det samarbetet över.

— Silva Padel var det första padelmärket som vågade satsa på mig som nybörjare och jag är jättenöjd med vårt samarbete och önskar dem det bästa framöver, fortsätter hon.

När presenterar du nästa samarbete?
— I mitten av januari.

Vad är din målsättning för nästa säsong?
— Mitt mål för nästa säsong är att vara rankad topp tio i Sverige.

Kommer du fortsätta spela med Maria?
— Jag och Maria kommer fortsätta spela ihop och det känns väldigt skönt att ha en fast partner. Nu kan vi börja på riktigt.


ARKIV: Otrolig räddning av Listers partner Maria Picio. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: